Daly sprakk i omspill

John Daly bommet på en halvmetersputt under omspillet i American Express Championship i golf, og ga Tiger Woods seieren.

Daly er den eneste golfspilleren i USA som kan måle seg i popularitet med Tiger Woods, og i går kveld havnet de to i et dramatisk omspill.

Før det hadde Colin Montgomerie gitt bort sin mulighet til å ta sin første seier i USA. Skotten ledet turneringen de tre første dagene, men hadde ikke marginene på sin side under avslutningsrunden.

Gang på gang snek ballen seg på utsiden av hullet, og «Monty» måtte ta til takke med delt tredjeplass.

Enkle feil

Da «Monty» ikke traff på sine putter overtok John Daly ledelsen. Og den populære spilleren hadde muligheten til å avgjøre til sin fordel på det nest siste hullet. Men da bommet han på en returputt på en halv meter, og fikk bogey.

Dermed slapp han Tiger Woods opp på siden av seg, og de to måtte spille omspill for å avgjøre turneringen.

På det første omspillet endte begge på par, før avgjørelsen falt på det neste omspillet. Nok en gang var det en returputt som felte Daly. Woods hadde allerede fått par da Daly hadde en halvmetersputt for par. Men nok en gang presterte Daly å bomme, og ga seieren til verdenseneren, som tok seg til ansiktet i ren frustrasjon da Daly bommet.

Frustrasjon

SYNES SYND PÅ DALY: Tiger Woods var sterkest i omspillet, men likte ikke måten å vinne på. Foto: Scanpix/Ap
SYNES SYND PÅ DALY: Tiger Woods var sterkest i omspillet, men likte ikke måten å vinne på. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

– Jeg føler virkelig med «JD». Du vil aldri vinne en golfturnering slik, sa Woods.

Etter puttmissen travet Daly rett ut av greenen, og var svært skuffet over seg selv.

– Jeg vet at Tiger ikke vil vinne på denne måten. Jeg ville ikke tape slik. Det er svært frustrerende, sa Daly.

Tiger Woods fikk utrolige 8,5 millioner kroner for seieren i San Francisco, mens Daly innkasserte 4,9 millioner for andreplassen. Så puttmissen i omspillet kostet Daly 3,6 millioner kroner.

(ANB)