Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dame kastet ut av RBK-garderoben

Kanal 24 raser.

OSLO/EINDHOVEN(Dagbladet.no): Lørdag skulle Kanal 24-reporter Line Lauvsnes Oddekalv dekke serieavslutninga i Trondheim. Men da hun ville inn i garderoben for å gjøre intervjuer - som de mannlige reporterne fikk gjøre - satte klubben foten ned.

Kvinner er nemlig ikke ønsket i RBK-garderoben.

I dag sender nyhetsredaktør Håkon Borud et brev til Rosenborg, der han ber om en redegjørelse for episoden.

- Er dette en policy eller var det et arbeidsuhell begått i seiersrus? Vår reporter reiser rundt over hele Norge for å dekke fotball. Det kan da ikke være slik at RBK-spillerne er mer bluferdige enn andre?, spør Borud.

- Ingen menneskerett

Han vil at det skal være like regler for alle journalister, uansett kjønn. Hvis kvinner ikke kommer inn i garderoben, bør ikke menn få det heller.

- Journalistene må ha like arbeidsvilkår og RBK kan ikke få bestemme hvilke reportere vi skal sende. Det går an å løse dette ved at media bare får snakke med spillerne etter at de er ferdige i garderoben, sier Borud.

Den løsningen er ikke RBKs sportsdirektør Rune Bratseth videre begeistret for.

- Det tror jeg rett og slett ikke at dere journalister aksepterer. Dere må huske på at det ikke er noen menneskerett å slippe pressen inn i garderoben, det er en en tjeneste vi gir dere, sier han, og minner på at det ikke er første gang denne saken blir diskutert.

Men da Dagbladet-journalist Mari K. By Rise ble nektet adgang til garderoben i 1999, ordnet Nils Arne Eggen opp. Det kommer ikke til å skje denne gangen.

- Folk må få lov til å ta av seg uforstyrret, sier Bratseth.

Oppgitte spillere

Heller ikke RBK-spillerne vil vike i sitt krav om at kvinnelige reportere ikke er velkomne i garderoben.

- Skal vi komme inn i garderoben til jentene som jobber i Kanal 24, kanskje? Det tror jeg ikke er ønsket, sier reservekeeper Ivar Rønningen til Dagbladet.no.

Jan Gunnar Solli er noe oppgitt over problemstillingen:

- Vi er nakne i garderoben. Kanal 24 må forstå at vi ikke kan ha dem der. Det er som om håndballjenter skulle fått mannlige reportere der de skifter, sier han.

Umulig med tvang

Presseforbundets leder Per Edgar Kokkvold synes RBK bør stole på at de redaksjonen sender inn i en garderobe ikke kommer som kikkere, men som profesjonelle journalister.

- Prinsipielt burde man ikke måtte ha baller for å komme inn i RBK-garderoben, flirer han.

Samtidig sier Kokkvold at klubben er i sin fulle rett når de nekter kvinnelige journalister adgang.

- Det er umulig å tvinge journalister av det motsatte kjønn inn i garderoben. I kvinneidretter er det sjelden mannlige reportere i garderoben etterpå, påpeker han.

SJENERTE?: Frode Johnsen og de andre RBK-spillerne vil ikke la seg intervjue i undertøyet av kvinnelige reportere.
UTESTENGT: Journalist Line Lauvsnes Oddekalv fikk ikke komme inn i RBK-garderoben. Det reagerer Kanal 24 på.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media