GJORDE MYE AV JOBBEN: Therese Johaug (i bakgrunnen) lå i front og dro store deler av dagens 15 kilometer med skibytte. Lagvenninnen Marit Bjørgen ble imidlertid for sterk, og Johaug tok sølvmedaljen i løpet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GJORDE MYE AV JOBBEN: Therese Johaug (i bakgrunnen) lå i front og dro store deler av dagens 15 kilometer med skibytte. Lagvenninnen Marit Bjørgen ble imidlertid for sterk, og Johaug tok sølvmedaljen i løpet. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Damelangrenn har aldri vært sånn

Johaug var lei av å dra, men ingen andre ville.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det var på den første runden av fristildelen at Therese Johaug plutselig stoppet litt opp, så seg til siden, og så ut til å si noe til lagvenninnene og Justyna Kowalczyk.

Charlott Kalla og to finner hadde sluppet bak, men tempoet var plutselig labert. Og da Johaug ikke ville dra mer, så var det lite hjelp å få.

- Jeg sa ingenting, men jeg så meg til siden, for nå gadd ikke jeg å gå først mer, nå fikk noen andre gå opp. Men ingen andre ville dra, sier Johaug til Dagbladet.

- Det var et veldig spesielt renn, for damelangrenn har ikke vært sånn, det har vært fullt kjør fra første stavtak. I dag var det mye luregåing. Jeg har ikke opplevd det før, jeg, sier hun.

Dermed ble heller aldri farten virkelig høy, selv om det var nok til at Kowalczyk måtte slippe de fire norske jentene i løpet av fristildelen.

Mot slutten prøvde Therese Johaug å følge planen sin for å slå Marit Bjørgen, men sistnevnte ble for sterk.

- Jeg klarte å følge midtveis i bakken, men på den siste toppen fukk hun en liten luke. Hun var sterkest i dag, rett og slett, og jeg vant sølvet, sier Johaug.

- Synes du Marit burde dratt mer?

- Det er hennes taktikk og jeg skjønner jo Marit veldig godt. Hun har styrken sin mot slutten, mens min er å gå jevnt hardt. Men hun var jo med og dro i dag hun også. Det var veldig fair, og hun var best, sier Johaug.

Marit Bjørgen lyktes med andre ord hundre prosent med sin plan.

- Jeg er veldig glad i dag. Det har vært et bra løp, jeg holdt meg bak og planla at jeg skulle angripe underveis. Jeg følte meg veldig bra, sier togullsvinneren i VM.