- Damemagneten min

- Til sommeren skal jeg og Kim Christiansen kjøre til Quart-festivalen med slike sykler, sier snowboardproff Espen Arvesen. Han brakk foten i prøve-OL, og er sjukmeldt i seks måneder. Da er det bare å skru på sjarmen og nyte livet.

Terje Håkonsen kjører rundt i Oslo med el-bil. Espen Arvesen velger råere framkomstmiddel fra leiligheten han deler med kompiser midt i Oslo:

750 kubikk mellom beina. Det er det 20-åringen får når motorsykkelen han vant i v-cuprennet i italienske Kronplatz kommer til Norge i april. Ducati 750 Monster heter udyret den 20 år gamle halfpipestjerna skal forsere bygatene med så snart han får kastet krykkene. Og skaffer seg lappen.

- Godt å se igjen sykkelen.

Dette blir damemagnet, sier Arvesen.

Misunnelige

Misunnelsen var stor da Arvesen stakk av med vinterens feiteste premie i slutten av januar. Lagkamerat og verdensmester Kim Christiansen kunne ikke dy seg.

Espen Arvesen

Alder: 20 år.
Bosted: Oslo.
Høyde: 1,73 meter.
Vekt: 70 kilo.
Sivil status: Single.
Hobby: Snowboard, surfing, motorsykler, musikk og damer.
Meritter: 2 verdenscupseirer i snowboard (ISF og FIS).
Totalt 7 ganger på pallen i verdenscuprenn.
5. plass sammenlagt i verdenscupen 2000
3. plass sammenlagt i verdenscupen 2001.
Målsetting neste sesong: Kvalifisere seg til OL i Salt Lake City og komme på pallen der.

- Han kjøpte sykkelen av jenta som vant, sier Arvesen.

Til uka skal duoen i møter for å sikre seg sponsorer for å slippe unna importavgifter på til sammen 40 000 kroner (hver). Billig blir det uansett: I Norge koster sykkelen 130 000 kroner.

Høyt nivå

Men Arvesen tenker ikke bare på sol, sommer og motorsykler om dagen. Fjorårssessongens komet i verdenstoppen har i år for første gang slitt med skader. Først i ryggen - så vridningen i landingen etter et vanligvis uproblematisk triks på trening under prøve-OL i Park City i begynnelsen av mars. Senene nederst i leggen ble strukket så voldsomt at det ene leggbeinet brakk. Nå holdes beinet på plass av to skruer innsatt på Aker sykehus.

- Jeg blir satt tilbake fysisk. Ikke bra nå på slutten av sesongen. Nivået er plutselig blitt sinnssykt høyt, og jeg følte at jeg hang med, sier han.

Surfer og tøyer

Målsettingen blir derfor å holde fysikken ved like for å kjempe om gull neste vinter i OL. Det betyr vekttrening og øvelser på Toppidrettssenteret i regi av Olympiatoppen. Ikke akkurat det Arvesen trives best med.

- Men OL-toppen har støttet meg. Etter hvert skal jeg begynne å surfe mye. Det gir ikke så stor belastning som snowboard. Så går jeg over til å stå snowboard. Dessuten tøyer han mye. Selv om det ikke ser tøft ut. Fordi han vil kjøre snowboard blant de beste så lenge han sjøl vil det. Ved å holde kroppen smidig tror han det er mulig å kjøre til langt uti 30-åra.

- Det er det som er Terje og Daniels problem nå. De har ikke tøyd skikkelig. Veldig mange i snowboard er opptatt av hva som ser kult ut. Men feilen er at folk bryr seg for mye om hva andre gjør. Så lenge folk har glede av det, bør de følge sine egne metoder, sier Espen Arvesen.

KJÆLEDEGGEN: Torsdag ble Espen Arvesen med Dagbladet til motorsykkelsjappa for å se på sykkelen han får for seieren i v-cuprennet i Italia. - Denne kommer til å dra damer, sier 20-åringen.