Damene fikset Flo-overgang

For sin nye klubb Sunderland gjør Tore André Flo i ettermiddag comeback i Premier League hjemme på Stadium of Light. Lagkamerat Thomas Myhres samboer Benedicte Løge har mye av æren for det.

- Hun og Randi (kona til Tore André) er gode venninner. Det betydde sitt for overgangen. Helt perfekt, sier Flo-agent Gunnar Martin Kjenner til Dagbladet.

Tore André debuterer mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i dag. Flo er storfornøyd med å komme til en klubb med en annen nordmann i spillerstallen. Myhre har trent for fullt siden mandag, og sitter trolig på benken i dag.

- Det har vært et mål for Tore André å komme tilbake til Premier League. Og da ønsket han seg til en klubb der det spiller en nordmann fra før, sier Kjenner.

Flo anslås å koste Sunderland 6,75 millioner pund (78,2 millioner kroner). I november 2000 gikk han fra Chelsea til Glasgow Rangers for 12,5 millioner pund (som den gangen var 161 millioner norske kroner).

- Markedet har forandret seg hundre prosent. Nå for tida betales det jo nesten bare unntaksvis for spillere.

Flytter til byen

Flo bosetter seg nå med kone og tre barn i industribelastede Sunderland. De skotske avisreportasjene om at Randi har motsatt seg å flytte til byen, kommenterer Kjenner slik:

- Helt feil. Dette har aldri vært en problemstilling.

Tvert imot ser Flo fram til å spille for klubben med Peter Reid som manager.

- Jeg er veldig fornøyd med å bli Sunderland-spiller og komme tilbake til Premier League, sier Flo til klubbens hjemmeside.

Scorer i debuten?

Stryningen gleder seg til å spille sammen med Sunderland-spissen Kevin Phillips.

- Jeg har sett Kevin spille en rekke ganger og håper vi kan bli et topp spisspar, sier Flo.

Lønnsmessig kommer trolig Flo dårligere ut enn årslønna i Rangers anslått til 24 millioner kroner. Men ifølge skotske medier kompenseres dette med en bonus på seks millioner kroner for å forlate Rangers.

- Dette kan jeg ikke si noe om. Men han har fått en bra avtale, sier Kjenner om treårskontrakten.

  • Om Flo gjør som vanlig, så scorer han i dag. Som han har gjort i debutkampen for sine fire siste klubber: Tromsø, Brann, Chelsea og Rangers.
TIL SUNDERLAND: Kona til Tore André Flo, Randi Flo, er venninne med Sunderland-keeper Thomas Myhres samboer. - Det betydde sitt for overgangen, sier Flo-agent Gunnar Martin Kjenner.