Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Damene måtte skjerpe seg: - Hva skjedde med kleskoden?

Vil slippe skandalescener under galoppfest.

NYTT REGIME: Årets Grand National - galoppstevnet - i England starter denne helga. Arrangøren ber i år om at kvinnelige gjester kler seg anstendig. Dette er en av årets besøkende. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM
NYTT REGIME: Årets Grand National - galoppstevnet - i England starter denne helga. Arrangøren ber i år om at kvinnelige gjester kler seg anstendig. Dette er en av årets besøkende. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Galoppstevnet Cheltenham-festivalen endte i en real hestefyllefest i mars og flere eksperter var kritiske til utviklingen blant tilskuere og gjester.

Nå er årets store galopp-begivenhet i gang i England, nemlig Grand National på tradisjonsrike Aintree utenfor Liverpool.

Arrangøren ved Grand National har tatt grep og innført en kleskode for å unngå skandaler blant ivrige tilskuere — og det oppfordres nå til en mer elegant klesstil. Men på årets åpningsdag er det delte meninger:

— Hva har skjedd med en anstendig kleskode? Kvinnene har ankommet første dag på Aintree, men få holder seg til Chanel-inspirert stil, skriver Daily Mail.

2005: Slik kom en kvinne kledd til Grand National i 2005. Foto: AP Photo/Dave Thompson
2005: Slik kom en kvinne kledd til Grand National i 2005. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer

— Noen kvinner er fulle og kommer snublende inn, skriver Daily Star.

Retningslinjer En av de tre arrangementsdagene på galoppbanen er nemlig satt av for å hedre den kvinnelige halvdel av befolkningen. Der deles det ut priser til en verdi av flere hundre tusen kroner, noe som tidligere har gjort at enkelte har tøyet strikken.

Grand National ber folk oppføre — og kle seg — anstending:

— I år vil vi ha en stilkode framfor en kleskode. Vi prøver å ta arrangementet framover, og gjøre det litt mer aspirerende enn det har vært tidligere, sa John Baker, direktør for den nordvestlige avdelingen av Jockeyklubben som eier Ainstree.

Allerede i fjor kom arrangørene med retningslinjer for hva de helst så at folk dukket opp i. Her gjengitt av Liverpool Echo.

Under Cheltenham-festivalen ble det dokumentert blotting, urinering og utagerende oppførsel blant publikum.  Britene tok et oppgjør med kulturen og moralen tidligere i år.

STOR GALOPPHELG: Grand National i England. Foto: NTB Scanpix
STOR GALOPPHELG: Grand National i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

— Det er en skam, skriver forfatter og journalist Richard Littlejohn i Daily Mail.

— Det er blitt en festival for fyll og dårlig oppførsel, skriver James Corrigan i Telegraph.

Slakt Bilder av urinerende fotballspillere på tribunen og realitydeltakere som blotter brystene for fotografene er bare noen av tingene som fikk debatten til å rase.

— Spesielt de to siste åra har det vært en negativ tendens. Jeg har sett bilder fra årets stevne og det er selvsagt ikke bra. Det er ikke sånn det skal være, sier Hans Petter Eriksen, administrerende direktør ved Øvrevoll Galoppbane, til Dagbladet.

Forfatter Richard Littlejohn i Daily Mail tor et kraftig oppgjør og slakter moralen.

2016: To ankommer Grand National i dag. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock
2016: To ankommer Grand National i dag. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

«Tenåringer går kledd som prostituerte. Nakne armer og ben, vaklende på høye hæler, og deres eneste hensikt er å bli slaktet. Det er ikke rart WHO (Verdens helseorganisasjon) i går rapporterte at tenåringsjenter i Storbritannia har mest sex og er har mest fyll i hele Europa», skriver Littlejohn.

«I gamle dager fantaserte unge jenter om å bli filmstjerner som talentfulle Greta Garbo, Bette Davis og Marilyn Monroe. Nå er forbilder tøser som Jessica Hayes (realitydeltaker) og de latterlige Kardashians — en familie som er berømt for å være berømt», skriver Littlejohn nådeløst.

Årets utgave av Grand National går 9. april, men ble avholdt for første gang allerede i 1839. Det løpes to runder og målet passeres etter 7242 meter og 16 hinder.

Det hele høres kanskje ganske ufarlig ut, men rittet har en tendens til å skape overskrifter verden over.

2016: Kvinne ankommer Grand National. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM
2016: Kvinne ankommer Grand National. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer