- Damer kan ikke offsideregelen

Sky Sports-duoen Keys og Gray trodde mikrofonene var av.

HOLDT FLAGGET NEDE: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer. Foto: John Walton, PA/Scanpix
HOLDT FLAGGET NEDE: Assistentdommer Sian Massey viste stor forståelse for offside-regelen da hun lot være å vinke av Raul Meireles for offside før Liverpools første mål - i strid med Wolves-fansens sinte rop og Sky Sports-guttas fordommer. Foto: John Walton, PA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Kvinnelige dommere er ikke dagligdags i Premier League. I går gikk imidlertid Sian Massey på linja mellom Wolverhampton og Liverpool. Det var 25-åringens andre Premier League-kamp, og hun klarte seg godt.

Men før avspark ble hun ikke levnet store sjanser av det rutinerte studio-paret Richard Keys og Andy Gray hos Sky Sports.

I alle fall om opptaket avisa Mail on Sunday har fått tilsendt av en anonym kilde er autentisk.

Opptaket ligger som en mp3-fil på avisas nettside.

- Noen bør gå ned dit og forklare offside for henne, sier Keys.  

- Kan du fatte det? En kvinnelig assistentdommer. Kvinner forstår ikke offsideregelen, svarer Gray.

- Selvsagt gjør de ikke det. Kenny (her siktes det sannsynligvis til Liverpool-manager Dalglish - journ. anm.) kommer til å bli gæren. Dette er ikke første gangen, er det? Hadde vi ikke en tidligere?

Og joda, Sian Massey har i alle fall vært assistentdommer tidligere. Hun debuterte i Premier League i kampen mellom Sunderland og Blackpool i romjula.

God onside-avgjørelse På tross av de dystre spådommene fra Sky Sports-gubbene, viste Massey en svært god forståelse av offsideregelen da Liverpool tok ledelsen mot Wolves. For mens hjemmefansen ropte på offside da Christian Poulsen spilte fram Raul Meireles, holdt Massey flagget nede.

TV-reprisene viste at det var en vanskelig, men korrekt avgjørelse. Meireles serverte ballen til Fernando Torres, som scoret sitt første av to mål i kampen.

Mail on Sunday presenterte et sammendrag av samtalen for Richard Keys, som ikke ville vedkjenne seg den.

- Det husker jeg ikke noe av. Jeg aner ikke hva du snakker om. Det jeg husker, er at jeg ønsket den unge damen alt godt, sier han.

Da avisa opplyste at de hadde et opptak av samtalen, sa Keys:

- Hvis dere har en teip, trenger dere ikke meg til å snakke med dere.

Avisa kom ikke i kontakt med Andy Gray.

Keys og Gray har slitt med kvinner og fotball før. Da Sky Sports viste høydepunkter fra FA-cupfinalen for kvinner i 1998, fikk den rutinerte duoen latterkrampe og hadde store problemer med å snakke etterpå. Se video på YouTube.

Det skal sies at et par av scoringene i kampen mellom Arsenal og Craydon var av det komiske slaget - uavhengig av spillernes kjønn.

Norske tabber I oktober ble TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Bohinen kringkastet til Altibox-abonnentene da de varmet opp og fleipet internt seg imellom før kampen mellom Hønefoss og Rosenborg.

Blant annet omtalte de Leo Olsen som «neger» og kalte reservekeeper Steve Clark «a fucking joke».

Det aller mest kjente tilfellet er kanskje TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli, som i en pause kalte Gro Hammerseng for «flotteste lesba på Toten».  TV 2 Zebra hadde reklamepause, men NRKs nett-TV sendte pausepraten til Bredeli direkte.

Bredeli fortalte seinere at han kontaktet Hammerseng som lo godt av det hele. Sannsynligvis lo Sian Massey sist i går også.

TOK FEIL: - Damer kan ikke offside, sa Sky Sports-veteran Andy Gray før kampen mellom Wolves og Liverpool. Det motbeviste Massey. Foto: Kathy Willens, AP/Scanpix
TOK FEIL: - Damer kan ikke offside, sa Sky Sports-veteran Andy Gray før kampen mellom Wolves og Liverpool. Det motbeviste Massey. Foto: Kathy Willens, AP/Scanpix Vis mer