Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Damiao sendte Brasil ett steg nærmere drømmen

Scoret to mot Sør-Korea på Old Trafford.

TIL FINALE: Leandro Damião scoret to ganger da Brasil tok seg til OL-finale på bekostning av Sør-Korea. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
TIL FINALE: Leandro Damião scoret to ganger da Brasil tok seg til OL-finale på bekostning av Sør-Korea. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

Mexico er siste hinder før Brasil eventuelt kan innfri drømmen om den første OL-tittelen i fotball. Lagene vant hver sin semifinale tirsdag.

Brasil var et nummer for stor for Sør-Korea på Old Trafford. For femte gang på like mange kamper scoret søramerikanerne tre mål, og denne gang holdt de også buret rent. Borges Romulo ordnet ledermålet før pause, mens Leandro Damião økte to ganger i 3-0-seieren.

Brasil har i 60 år prøvd å vinne OL-gull, og dette kan bli året det lykkes. Sør-Korea yppet seg i starten av kampen og ble kanskje snytt for straffe da Juan Jesus bommet på ballen og traff Ji Dong-won i ansiktet, men det var klasseforskjell mellom lagene resten av kampen.

Leandro Damião er oppe i seks mål og er turneringens toppscorer.

Dobbeldrømmen knust Mexico tok seg til OL-finale for første gang ved å vende til 3-1-seier mot Japan foran 82.000 tilskuere på Wembley. Dermed er den japanske dobbeldrømmen knust. Japans kvinnelag sikret mandag plass i OL-finalen, men mennene må nøye seg med bronsekamp.

Japan fikk en drømmestart med Yuki Otsus kjempeskudd etter 12 minutter, men Mexico overtok kommandoen og viste seg som det beste laget.

Utligningen kom etter en drøy halvtime da Marco Fabian nikket ballen i mål etter et hjørnespark fra Giovani Dos Santos.

Mexico tok fortjent ledelsen med et knallskudd fra Oribe Peralta snaut halvveis i annen omgang, og innbytter Javier Cortes fullførte verket da Peraltas hælspark sendte ham alene gjennom i tredje tilleggsminutt.

Finalen spilles på Wembley søndag, mens bronsekampen spilles fredag i Cardiff.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media