Dan Eggen blir trener på fotballgymnas

- Tippeligaen helt fjernt.

(Dagbladet.no): Dan Eggen (35) måtte avslutte fotballkarrieren i franske Le Mans på grunn av en hofteskade for ett snaut år siden.

Nå er han på vei tilbake i fotballen - men bare i små doser foreløpig. Han skal være trener på Wang Toppidrettsgymnas, selv om det kom litt tidligere enn planlagt.

- Jeg har tenkt på å være involvert i fotballen, men egentlig på litt lengre sikt. Jeg ville ha en god, lang pause først, sier Eggen til Dagbladet.no.

Likevel takket han ja til forespørselen fra skolen han selv gikk på som ung.

- Det var så fint tilrettelagt. Dette er langt fra en full jobb. Jeg skal ha to skoletimer tre ganger i uka, forteller han.

Tippeligaen fjernt

Selv om dette er første smak på en trenerkarriere, er Eggen slett ikke sikker på at han vil. Og spørsmål om en karriere som Tippeliga-trener, avfeier han kjapt.

- Å være trener i Tippeligaen er helt fjernt for meg nå. Og det har ikke noe med om jeg har ambisjoner eller ikke å gjøre. Men jeg vet jo ikke om dette er noe jeg til syvende og sist kan tenke meg å drive med, forklarer han.

BLIR TRENER: Dan Eggen i spill for spanske Alaves mot Rosenborg og Frode Johnsen i Uefa-cupkamp på Lerkendal i desember 2000. Foto: Scanpix
BLIR TRENER: Dan Eggen i spill for spanske Alaves mot Rosenborg og Frode Johnsen i Uefa-cupkamp på Lerkendal i desember 2000. Foto: Scanpix Vis mer

Student og rockemanager

Han vet derfor heller ikke om han vil satse på trenerutdannelse. Foreløpig studerer han sosialøkonomi, og er manager for rockebandet El Caco gjennom plateselskapet Black Balloon Records, som han er medeier i.

- Jeg kommer til å drive med musikken i minst like stor grad framover, men det er også veldig fleksibelt, sier den tidligere landslagsstopperen. I løpet av 25 landskamper rakk han å få med seg to VM- og ett EM-sluttspill.

Selv om han trives med nye muligheter etter fotballkarrieren, er Dan Eggen krystallklar:

- Hadde jeg vært frisk, hadde jeg fortsatt å spille fotball. Det finnes ingenting som er bedre enn det, sier han.