Dan punget ut

Dan Eggen måtte betale overgangen fra Alavés til Rangers av egen lomme. Over 400 000 kroner måtte han ut med.

Ifølge den spanske sportsavisa Marca måtte den norske fotballproffen ut med 60000 euro, cirka 450000 norske kroner for å bli løst fra kontrakten med Alavés.

- Det var ikke fullt så dyrt. Men det var greit mye penger, sier Eggen til Dagbladet.

Han bekrefter også at kravet fra Alavés i utgangspunktet var på 300000 euro, cirka 2,25 millioner kroner.

Han karakteriserer handelen som prinsipielt håpløs.

- Håpløst av klubben og håpløst av meg, sier han.

- Men for meg var dette en mulighet til å få gjort noe, etter et år uten noen form for oppmerksomhet fra klubben. Så får vi se om det er verdt prisen, sier Eggen.

Såret

Han hevder at han på slutten av fjorårets sesong fikk klubbpresidentens ord på at han kunne forlate klubben gratis dersom han fant en ny klubb. Derfor ble han med Rangers på treningsleir til Dubai - med forsikring til skottene om at han var gratis.

Men Alaves skulle plutselig ha 300000 euro for nordmannen, og hele overgangen virket spolert. Inntil Eggen fikk prutet seg ned til en sum som var overkommelig for hans personlige økonomi.

- Klubbledelsen i Alavés har såret meg, sier Eggen.

Negativ stim

Han har allerede fått en reservekamp for Rangers - seier 2- 1 over Hearts - og en liten tankevekker.

- Det var stort sett enveiskjøring kampen igjennom. Og sånn er det ofte. Selv om Rangers er et godt lag, så er det ikke så mange andre gode. Vi blir ikke så ofte presset, og laget kommer neppe inn i en negativ stim. Det reduserer mine muligheter til å spille meg inn på laget, sier Eggen.

- Men jeg er optimist. Jeg er sterkere enn før, og topp motivert. Jeg må bare få anledning til å vise meg fram, sier han.

DÅRLIG BEHANDLING: Dan Eggen er svært skuffet over klubbledelsen i Alaves og betalte selv for overgangen til Glasgow Rangers.