Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dani Pedrosa viste klasse på våt asfalt

Presser VM-leder Jorge Lorenzo etter seier i Malaysia.

GOD I REGNET: Dani Pedrosa vant i Malaysia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bazuki Muhammad
GOD I REGNET: Dani Pedrosa vant i Malaysia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bazuki Muhammad Vis mer

Dani Pedrosa viste klasse i regnværet, vant Malaysias Grand Prix og presser VM-leder Jorge Lorenzo i MotoGP-klassen i roadracing.

Den spanske Honda-føreren hadde en klar ledelse etter 13 av 20 oppsatte runder da løpet ble avbrutt på grunn av farlige kjøreforhold. Dermed ble han tilkjent sin femte seier på de seks siste løpene.

Lorenzo hadde beste startposisjon, men han måtte nøye seg med 2.-plass. Yamaha-føreren har 23 poengs forsprang på Pedrosa før de to siste løpene.

Verdensmester Casey Stoner ble nummer tre søndag. Han har samme plassering sammenlagt, men tittelkampen handler bare om de spanske landsmennene Lorenzo og Pedrosa.

Lykkelig - I begynnelsen prøvde jeg bare å henge på Jorge, for han kjørte så fort. Etter hvert fikk jeg en fin rytme og kunne kjøre jevnt og raskt, sa Pedrosa, som hadde tredje beste startposisjon.

- Jeg er svært, svært lykkelig i dag. Dette er min første seier på vått føre, og det er en flott følelse.

Lorenzo pustet lettet ut da løpet ble avbrutt. Han var nær ved å velte rett før det røde flagget kom ut.

- Jeg var veldig heldig. Hadde jeg veltet her, ville det blitt mye vanskeligere i sammendraget. Annenplass er et godt resultat for VM-sjansene, sa Lorenzo, som ikke har greid å omsette noen av sine seks siste kvalifiseringsseirer i løpseier.

Stoner var på pallen for første gang siden en ankeloperasjon, mens Ben Spies måtte til sykehus for undersøkelser etter å ha slått skulderen da han veltet.

Avgjort Alex De Angelis fra San Marino vant Moto 2-klassen, der løpet ble kuttet fra 19 til 15 runder. VM-leder Marc Márquez var en av ni førere som veltet. Marquez har 48 poengs forsprang på toeren Pol Espargaro og er så godt som mester. Seier i de to siste løpene gir 50 poeng.

I den minste klassen, Moto 3, falt avgjørelsen allerede søndag. Med seier i Malaysias Grand Prix er tyske Sandro Cortese verdensmester.

- Jeg kan ikke tro at jeg er mester, sa 22-åringen, som er 73 poeng foran nærmeste rival Luis Salom.

(NTB)