Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forurenset grunn:

Daniel Agger i bisarr rettstvist

Eiendommen ble forurenset helt tilbake i 1945. Men hvem skal betale for arbeidet med å rense den?

RETSTVIST: Daniel Agger har fått sitt å stri med etter at han la fotballskoene på hylla. Nå er han involvert i en bisarr rettstvist i Danmark. Her fra en oppvisningskamp i mars. Foto: Peter Byrne / PA Wire / NTB Scanpix
RETSTVIST: Daniel Agger har fått sitt å stri med etter at han la fotballskoene på hylla. Nå er han involvert i en bisarr rettstvist i Danmark. Her fra en oppvisningskamp i mars. Foto: Peter Byrne / PA Wire / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Liverpool-stjerna og landslagskapteinen Daniel Agger har havnet i en noe spesiell rettstvist. Samme år som han vendte tilbake til Danmark og barndomsklubben Brøndby, solgte han en eiendom som nå er grunnlaget for tvisten.

I 2014 kjøpte Carsten Flyger Jørgensen huset Daniel Agger eide i Hvidovre. Men etter at det ble konstatert at eiendommen er forurenset med tungmetaller og tjære, har Jørgensen rettet et erstatningskrav på hele 2,1 millioner danske kroner mot Agger.

Forurenset i 1945

Det store problemet er at Agger ikke har skyld i forurensingen, ettersom det fant sted helt tilbake i 1945. Likevel har de tre foregående grunneierne måttet møte i retten de siste dagene, skriver Ekstra Bladet.

Agger sier han ikke visste om stoffene som gjemte seg i grunnen, og har derfor svart med å kreve erstatning fra mannen han selv kjøpte huset av i 2009, Flemming Hansen. Hansen har reist tilsvarende erstatningskrav mot Finn Jørn Hansen, som eide huset fram til 2002.

Men der stopper serien med erstatningskrav, fordi alle tidligere eiere av eiendommen er døde.

HYLLES: Liverpool-spiller Sadio Mané ble filmet i en moské 1. september, bare timer etter at han scoret mål i kampen mot Leicester. Nå hylles han på Twitter. Video med tillatelse fra Khalil Laher Vis mer

14 års venteliste

Dagens eier Carsten Flyger Jørgensen kan vente på at staten finansierer rensing av grunnen, men vil mest sannsynlig måtte vente 14 år på en slik løsning. Det ønsker ikke Jørgensen. Derfor har han foreslått å ta opp et lån for å få renset eiendommen nå, og krever derfor at en tidligere eier av eiendommen skal betale rentene på lånet.

Derfor har erstatningskravet mot Agger landet på 2,1 millioner danske kroner, ifølge Berlingske Tidende.

Jørgensens advokat, Mad Trustrup, sier at det er en utrolig ergerlig sak, hvor alle har handlet i god tro.

- Det er et spørsmål om hvem som hvem som skal holdes ansvarlig. Det er urimelig at eierne av eiendommen skal ende opp med kostnadene, sier Trustrup.

- Eieren bør ta kostnaden

Overfor Ekstra Bladet argumenterer Trustrup for at eiendommen egentlig var verdt mindre da Agger solgte den til hans klient, ettersom det viste seg at den var forurenset.

Agger har svart med at han kan kjøpe tilbake huset for salgssummen, noe Jørgensen har sagt nei til.

- Det er rettens oppgave å plassere kostnaden. Men jeg mener at den bør tas av kjøperen. Det foreligger ikke noe som gir ham rett på avslag på kjøpssummen, sier advokaten som representerer mannen Agger kjøpte eiendommen fra, Peter La Cour.

Retten er ventet å komme med sin avgjørelse 11. oktober.

Duellen som endret alt

Etter to år i Brøndby, valgte Agger å plassere fotballskoene på hylla. I tiden som Liverpool-spiller rakk han å spille hele 175 kamper, selv om han stadig var plaget med skader.

For omtrent en måned siden delte han et fem år gammelt bilde av en duell han hevder var karrierens vendepunkt. I en treningskamp mot Singapore League XI i 2009, falt han forkjært etter en hodeduell og ble satt ute av spill i tre måneder.

Agger ble operert etter fallet, men mener at nettopp den duellen førte til at han måtte legge opp allerede som 31-åring.

- Dette lille hoppet/fallet forandret alt, skrev han i Twitter-innlegget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!