Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel-André Tande norsk mester i hopp

Daniel-André Tande ble hardt presset av kombinertløperen Jarl Magnus Riiber, men holdt unna og sikret NM-gullet i hopp i Midtstubakken lørdag.

NORSK MESTER: Daniel André Tande, her fra Holmenkollen tidligere i år.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NORSK MESTER: Daniel André Tande, her fra Holmenkollen tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riiber var best i annen omgang med et hopp på 103 meter, men selv om det bare ble sølv til ham, var ikke kombinertløperen fra Heming skuffet.

Kongsberg-hopperen Tande var best i 1. omgang. Da strakk han seg til hele 109,5 meter. 101 meter i 2. omgang ga 266,5 poeng. Unggutten Riiber noterte 102 meter i sitt første hopp, og han var 6,5 poeng bak Tande totalt.

Bronsemedaljen gikk til Halvor Egner Granerud. 106 og 95,5 meter ga 245 poeng.

Robert Johansson og Fredrik Bjerkeengen delte 4.-plassen. Nest beste landslagshopper ble Johann André Forfang på 6.-plass.

Rennet gikk på plast i Midtstua, og i kvinneklassen sikret Maren Lundby seg gullet på suverent vis. Lundby fra Kolbukameratene hoppet 100,5 og 100 meter og fikk 247,5 poeng. Hun var hele 59 poeng foran Silje Opseth på 2.-plass. Opseth fra Holeværingen hoppet 88,5 og 84 meter.

Bronsen tok Anniken Mork fra Ready etter hopp på 84 og 856 meter. Hun fikk 179,0 poeng.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!