-  Daniel best i Norge

Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold mener Daniel Braaten (22) i form vil være den beste spilleren i enhver Tippeliga-klubb.

-  Er Daniel i form, vil han være den beste spilleren i troppen uansett Tippeliga-klubb. Han kan bli en god klubbspiller ute i Europa, og vi mener han er outstanding, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold.

-  Det blir å ta vel hardt i, selv om jeg glimter til av og til, sier Braaten nesten brydd.

I fjor høst var Daniel Braaten på alle fotballinteressertes lepper. Den raske og uortodokse spissen - i alle fall i norsk målestokk - storspilte i cupen mot blant andre Rosenborg.

Både Rosenborg, RC Lens og Strasbourg har snust på unggutten.

I januar debuterte han for landslaget mot Honduras i Hong Kong. Der ble det imidlertid lite spilletid. Gutten var for dårlig trent.

Slitt mye

-  Daniel var ikke i god nok form, men det er ingen som har god kondisjon etter tre måneders skadeavbrekk. Hvis Hareide hadde målt hurtighet og styrke, hadde han derimot vært best på landslaget, hevder Hansen Wold.

Heller ikke i vårsesongen har alt gått smertefritt, til tross for at Braaten er Skeids toppscorer med ni seriemål. Han har vært plaget med lyskeskade siden i fjor høst og har knapt trent mellom kampene i år.

-  Jeg har slitt mye, men nå er jeg på bedringens vei, sier Braaten, som har trent godt de siste 14 dagene.

-  Høyere nivå

Landslagssjef Åge Hareide har ikke sett Braaten i aksjon siden Hong- kong-turen, men vil følge nøye med framover.

-  Han må få vist seg ordentlig fram på et høyere nivå, så vil det vise seg om han er det talentet vi tror han er, sier Hareide.

Og flere klubber har troen. Både Lillestrøm og Vålerenga er interessert i Braaten, og selv har spissen uttalt at han helst ønsker å spille i Oslo. Nå åpner han også opp for Trondheim og Rosenborg.

-  Klart det er åpning for Rosenborg, Norges beste klubb med mulighet for spill i Champions League. Men jeg vet ikke om de er interessert lenger, sier Braaten.

Mottatt bud

Rosenborg-trener Ola By Rise vil ikke kommentere hvorvidt Braaten er aktuell i dette overgangsvinduet.

-  Han er en spennende spiller, sier en ordknapp By Rise.

Skeid bekrefter at klubben har mottatt forslag til bud, men vil ikke ut med hvilke klubber det er snakk om.

-  Det hjelper ikke om Manchester United byr mange penger dersom Daniel vil spille for Lyn. Han må selv finne ut hva han vil, sier daglig leder Terje Martinsen som tror på en avklaring i løpet av uka.

Drømmer om utlandet

Braaten har som fotballspillere flest ønske om proffopphold i utlandet, men kjenner ikke til noen konkret interesse for øyeblikket. Trener Hansen Wold mener Braaten bør gripe sjansen, hoppe over Tippeligaen, dersom sjansen byr seg nå.

-  Han er en spektakulær spiller som kan drible av mange mann, skryter Skeid-treneren.

Hovedpersonen selv har et avslappet forhold til alt oppstyret rundt ham.

- Det er alle gutters drøm, men ikke noe must. Jeg tar ting som de kommer, sier Daniel Braaten til Dagbladet. -  Jeg regner med at dette blir min siste uke som Skeid-spiller.

BALLSJONGLØR: Daniel Braaten viser fram ballkunstene på det som sannsynligvis blir en av hans siste Skeid-treninger. Tippeligaen eller utlandet blir neste stopp for Bosman-spissen.
TRIVES MED BALL: Daniel Braaten.