KLUBBLØS:  Daniel Braaten har fått beskjed av Ståle Solbakken om at kontrakten hans i FC København ikke blir fornyet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLUBBLØS: Daniel Braaten har fått beskjed av Ståle Solbakken om at kontrakten hans i FC København ikke blir fornyet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Daniel Braaten ferdig i FC København

Får ikke ny kontrakt av Solbakken.

(Dagbladet): Daniel Braaten vil etter dagens kamp mot OB motta blomster på banen, som takk og farvel i FC København.

Klubben skriver på sine hjemmesider at nordmannen er én av fire spillere som nå er ferdige i Ståle Solbakkens klubb.

31-åringen har spilt 27 kamper for FC København, men kun scoret ett mål.

Braaten er tatt ut til dobbeltlandskampen mot Frankrike og Russland i slutten av mai.

- Veldig godt likt Heller ikke Lars Jacobsen, Christian Bolanos og Goerg Margreitter får fornyet sine kontrakter, som går ut etter sesongen.

- Daniel ble hentet sent i forrige overgangsvindu for å gi oss internasjonal power og rutine. Det har han vist i alle Mesterliga-kampene våre, hvor han var bestemann hjemme mot Juventus og Galatasaray, der han også ble matchvinner, sier Solbakken om Braaten til FC Københavns hjemmesider.

- Daniel er en person er veldig godt likt i gruppen, og han har bidratt vesentlig både på og utenfor banen, selv om han er den første til å erkjenne at prestasjonene har svinget mer i ligaen enn i Europa, sier FCK-treneren.

På landslagssamling Da Dagbladet møtte Ståle Solbakken tidligere i uka, fortalte treneren at han skulle ta seg en prat med 31-åringen etter dagens kamp mot OB.

- Vi skal først spille cupfinalen (mot Aalborg i kveld) og siste seriekamp (mot Odense). Så tar vi en samtale før han drar på landslagssamling, sa Solbakken til Dagbladet.

Nå ser det ut til at den Braaten har fått beskjed allerede før sesongens siste kamp for FCK.

Landslagsspilleren gikk til København-klubben i september, etter at kontrakten hans i franske Toulouse gikk ut etter forrige sesong.

I fjor sommer spilte Braaten kamp for Vålerenga mot Barcelona, men valgte ikke å gå videre med samarbeidet med Oslo-klubben - som skal ha vært interessert i 31-åringen.