Daniel Braaten må stå over mot Vålerenga

Tar med gule kort fra Skeid.

Rosenborg-spissen Daniel Braaten må stå over lørdagens toppkamp mot Vålerenga på grunn av gule kort.

Han fikk sitt første gule kort i RBK-trøya mot Molde, men måtte ta med seg de to kortene han hadde fått som Skeid-spiller.

Rosenborgs nye yndling - med fire seriemål på fire kamper - må dermed stå over mot klubben han senket i NM-kvartfinalen i fjor.

For RBK-trener Ola By Rise kom det som en liten overraskelse at kortene fra 1.divisjon tas med til Tippeligaen.

- Jeg ringte Thor Grønnerud i NFF for å sjekke om det var riktig. Og det var det. Det er synd for oss og synd for Daniel. Men det er mange kamper i høst hvor han får muligheten, sier By Rise til Adresseavisen.

Han er ikke alene om å følge toppkampen fra tribunen av RBK-stallen. Der får han selskap av Jan Gunnar Solli (karantene), Roar Strand (lårskade) og Torjus Hansén (lyskeskade)

Skadene kan bety at Thorstein Helstad får sjansen fra start hos serielederen. I går gjennomførte han sin tredje trening i Trondheim, men toppform skryter han ikke på seg.

- Det går bedre, og jeg har jo trent i Østerrike også. Men det mangler litt ennå, innrømmer Helstad overfor Adresseavisen.

(NTB)

GULT:</B> Daniel Braaten fikk sitt første gule kort for RBK mot Molde, men på grunn av to gule i Skeid-trøya må han stå over mot Vålerenga.