Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Braaten sørget for dansk festaften med lekker hælflikk

Drømmen om avansement lever for FCK.

• FC København-Galatasaray 1-0 (1-0)

(Dagbladet): I Købehavn tok den norske Champions League-kontigenten ved Ståle Solbakken og Daniel Braaten imot Galatasaray i kveld.

Og det skulle bli en stor norsk aften i Parken.

Allerede etter seks minutter sendte Braaten FCK i ledelsen, og flere mål ble det ikke, selv om Galatasaray tidvis beleiret den danske 16-meteren.

Dermed har FCK alt i egne hender når det kommer til avansement.

- Jeg føler at formen er stigende nå. Forhåpentlig blir det mer mål, assist og litt moro framover, sier Daniel Braaten til Viasat.
Norsk jubel Før dagens kamper var det i god Nils Arne Eggen-ånd «hope in a hanging snor» for avansement, men folk hadde ikke rukket å sitte lenge i Parken før de måtte opp av setene.

Rurik Gislason kom seg fri på høyrekanten og foran mål ventet Braaten. Med en lekker hælflikk sendte han ballen i hjørnet forbi Eray Iscan, og hele den danske hovedstaden til himmels.

Begge lag hadde flere gode muligheter til å notere seg for scoring før hvilen, men den største sjansen tilfalt også Braaten. Etter 43 minutter kom han alene med Eray, men i stedet for å spille Nicolai Jørgensen på blankt mål serverte nordmannen en svak avslutning midt på målvakten.

- Jeg bør spille der. 2-0 hadde vært et godt resultatet til pause. Må ta det på min kappe, jeg ble litt ego. Han var ikke fornøyd, og det har han helt rett i. Jeg får gi han en ny neste kamp, sier Braaten til Viasat.

Også Felipe Melo og Didier Drogba var farlig frempå like før hvilen, men 1-0 holdt seg til pause.

Holdt inn Etter pause tok Galatasaray over stadig mer av banespillet, men de store sjansene uteble lenge.

FCK spilte mye på resultatet, og tyrkerne sleit med å bryte ned det danske forsvaret. Det lille som slapp gjennom hadde Johan Wiland god kontroll på.

Hjemmelaget hadde lite å by på, men når heller ikke tyrkerne klarte å finne veien til nettmaskene.

Med det kan Solbakken og Braaten notere seg for sesongens første Champions League-seier, og de har nå alt i egne hender hva gjelder avansement.

Det eneste problemet er at lagene som står mellom dem og en åttedelsfinale er Juventus og Real Madrid.

Men i går kveld tenkte ikke Ståle Solbakken på noe annet enn seieren.
- Første tredve spiller vi det beste vi har spilt siden jeg tok over igjen. Vi spiller hurtig fotball og produserer fire gigantiske sjanser.  Vi faller litt i prestasjonene etter hvert, og må forsvare oss i lange perioder. Vi er litt slitne, og det er ikke rart, vi har en hviledag mindre enn dem. Men vi faller ikke for mye. De har kanskje en og en halv sjanse, så alt i alt vinner vi fortjentm sier Solbakken til Viasat.

SIKRET SEIEREN: Daniel Braaten ble den store mannen i København da hans 1-0-scoring holdt helt inn mot Galatasaray. Foto: AP Photo/Polfoto/Jens Dresling
SIKRET SEIEREN: Daniel Braaten ble den store mannen i København da hans 1-0-scoring holdt helt inn mot Galatasaray. Foto: AP Photo/Polfoto/Jens Dresling Vis mer