Daniel dimittert med migrene

Daniel Fredheim Holm (18) er frisk nok til å være Vålerengas beste spiller om dagen. Men han er ikke frisk nok for det norske forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Ungutten ble nemlig dimittert fra militæret på sesjonen i vinter.

- Jeg ble erklært tjenesteudyktig på grunn av migrene. Jeg har vært plaget med det siden jeg var liten, og anfallene kommer to- tre ganger i måneden, sier Fredheim Holm.

At gutten sliter med denne kroniske sykdommen, er vanskelig å se på banen. Holm var igjen banens beste, og er i ferd med selv å gi flertallet av norske forsvarsspillere hodepine med sin teknikk og frekke spillestil.

- Jeg har blitt flinkere til å kontrollere migrenen. De gangene jeg merker at jeg får vondt i hodet, så er det bare å slokke lyset og sove. Foreløpig har jeg ikke stått over noen kamper eller viktige treninger på grunn av problemet, og jeg har bare blitt bedre og bedre med åra.

Iskaldt

I går sto Fredheim Holm bak begge Vålerengas mål. Da han ble lagt i bakken og skaffet straffe midtveis i første omgang, hadde han kjørt karusell med FFKs midtstoppere. Og dragningen og den påfølgende målgivende pasningen til Tom Henning Hovi på overtid var ikke bare følsomt utført, men også iskaldt planlagt.

- Jeg sikta der den traff, smiler Fredheim Holm.

Noe som bekreftes av VIF-kaptein Hovi.

Rekdal raste

- Da jeg gikk opp som spiss i sluttminuttene, så ba jeg Daniel om å komme seg ut på kanten. Vi vet jo hva han kan én mot én. Innlegget var nydelig, og jeg sikta bare ballen inn i lengste hjørnet. Jeg syntes det var en fortjent utlikning, sier Tom Henning Hovi til Dagbladet.

Fredrikstad lå et lite hakk bak Vålerenga hele kampen, men hadde seieren i lomma etter at Erik Hagen handset, og Roger Risholt satte inn 2- 1 på straffe sju minutter før slutt. FFKs første mål var en real klaringsbommert av keeper Pa Touray, etter et håpløst tilbakespill fra Kjetil Wæhler. To situasjoner som fikk VIF-trener Kjetil Rekdal til å rase mot sine egne.

- Jeg er skikkelig forbannet over måten vi slipper inn målene på. Det blir gjort utilgivelige feil. Og vi har fortsatt ikke nok spillere som er i stand til å gjøre de riktige valgene til riktig tid. Derfor blir jeg sint. Dette er en kamp vi burde ha vunnet, raste Rekdal.

Mindre slurv

Og det til tross for at gutta hans kom tilbake og utliknet på overtid.

- Greit nok det, men etter scoringa gikk det flere minutter før gutta så mot benken slik at vi fikk gjøre de forandringene vi skulle.

- Det nytter ikke å se i bakken i et halvt minutt når man får et mål imot, og det er sju minutter igjen å spille.

For det som irriterer Rekdal er at VIF kunne ha vært helt på toppen av tabellen med mindre slurv.

- Med maks klaff og mindre feil, i denne kampen og mot Lyn, så hadde vi hatt 12 poeng. Men sånn er ikke hverdagen. I Tippeligaen kan man ikke gjøre feil, da blir man straffet mot alle lag, sier Rekdal.

HODEPINE: Vålerengas juvel Daniel Fredheim Holm er for syk for det norske forsvaret, men snart frisk nok for det norske angrepet hvis han fortsetter i samme stil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer