Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel-disk

Daniel Franck (23) nyter det siste av sin suksessrike sesong under snowboard-NM på Kvitfjell i helga. Men dagens halfpipe-finale kutter han ut: - Jeg er for sliten, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og sliten har han god grunn til å være. 23-åringen begynte sesongen med å vinne EM, så vant han VM og i påsken tok han sammenlagtserien i verdenscupen. Ingen annen snowboarder har vunnet disse tre titlene i en og samme sesong.

- Jeg er fornøyd med sesongen, ja, sier han fåmælt. Før han konsentrerte seg om de autografivrige snowboardfansene.

Innimellom autografskrivingen deltok Daniel på gårsdagens boardercross og den uoffisielle bigjump-konkurransen i går kveld.

Glemte hjelmen

I bigjump-konkurransen var han i særklasse. Daniel leverte hopp med en teknisk vanskelighetsgrad som fikk de mest erfarne snowboarderne vi har i landet til å klø seg i hodet.

Men noen seier ble det ikke fordi Daniel hadde glemt å bruke den påbudte hjelmen - og ble diskvalifisert.

At han gikk glipp av seiersbonusen på 5000 kroner, så ikke ut til å bekymre 23-åringen.

- Jeg er her bare for å kose meg og ha det gøy, sier han.

PS: Daniel Franck får neste år sin egen signaturmodell hos brettsponsoren sin. Han har bestemt alt fra form til dekor sjøl. Han er den første kjøreren som promo-modell hos dette merket.

<B>INGEN OVER:</B> Daniel Franck var suveren i hoppingen, men til finalen kommer han ikke.