Daniel drepte Molde

For egentlig var det Molde som var best. I hvert fall i 60 minutter.

(Dagbladet.no): - Det er ikke bare bare å komme fra førstedivisjon til denne heksegryta her, og kjempe mot Norges beste fotballspillere, sier Daniel Braaten til Canal + etter kampslutt på Molde Stadion.

Han har akkurat scoret to mål, og skaffet frisparket som Winsnes skrudde ned på Vidar Riseths hode til 2-1-ledelse.

For beskjedenheten utenfor banen lar han definitivt ligge igjen i garderoben når han aksler drakta. I dag avgjorde han kampen mot et godt Molde-lag nesten på egenhånd.

Bevisstløst RBK

Førsteomgangen var et mareritt sett med RBK-øyne. Molde var langt mer aggressive, og rullet over Rosenborg gang etter gang.

- Det så ut som om vi sto og kikka på trekninga av Champions League-gruppene i førsteomgang, kunne Ola By Rise fortelle.

Og mens Molde-spillerne tydeligvis også var opptatt av den trekninga kom Braaten på et løp. Langpasningen fra Ståle Stensaas var nemlig ikke skreddersydd for annet enn et par keeperhansker på motsatt banehalvdel.

Men Gustafsson nølte, og Strande var ikke med. Dermed stjal Braaten ballen og laget 1-0 for åpent mål. Og bortsett fra en soleklar straffe, skapte ikke Rosenborg særlig mer i første omgang.

Det gjorde derimot Molde. Som svarte på Braatens scoring etter bare noen minutter. Thomas Mork la inn fra høyrekanten, og Tommy Eide Møster var stor i duellen med Robbie Russell.

Uten at det ble større uttelling for Molde. For uttelling er det Braaten som har. Så langt i Rosenborg-drakta har han i gjennomsnitt scoret hvert 43. minutt. Det er en per omgang.

Braaten avgjør

Etterhvert som tida gikk, tok nemlig Rosenborg over mer og mer av begivenhetenes gang på Molde Stadion. Men da det så ut til å gå mot uavgjort, var det tid for Daniel-show igjen.

En perfekt takling av Marcus Andreasson på hjørnet av Moldes sekstenmeter, og den svenske stopperen måtte holde igjen beinet for ikke å miste ballen helt. Frispark i farlig posisjon.

Og når Fredrik Winsnes tar fram silkefoten, og den nybakte goalgetteren Vidar Riseth tar fram pannebrasken, blir det fort mål. Det ble det selvsagt nå også. Grusomt for Molde. Og for Tippeligaen.

Molde satset alt framover etter det. Slikt blir det som kjent rom av. Bakover på banen. Et feilslått Rudi-frispark ble plukket opp av Storflor, som sendte Braaten på vei gjennom.

Ingen i Molde orket å følge, og keeper Eddie Gustafsson kunne ikke gjøre stort da RBKs nye gullfunn satte den mellom beina på ham.

Ydmykende, effektivt, og muligens spenningsdrepende. For nå er Rosenborg i gang med høstjakta. Den er som regel gull i Trondheim.

ET ANGREP ALENE: Daniel Braaten scoret to mål mot Molde.