- Daniel er en nesten komplett spiller

Fredheim Holm er ikke lenger bare en mann for framtida.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Åge Hareide kommer helt sikkert til å ha et par ferske menn i kvaliktroppen han tar ut neste uke. Det har han sagt selv.

Bli ikke overrasket om Vålerenga-spiss Daniel Fredheim Holm (21) er en av dem.

Han og Jan Derek Sørensen var blant de mest toneangivende da Oslo-klubben hevet seg fra vårens skuffelser og endte på bronseplass i Tippeligaen i fjor.

Og 21-åringen tar nye skritt hele tida.

- Har nesten alt

Fredheim Holm er en av dem som har imponert mest under landslagssamlingen her i Manchester.

- Han er en ung mann med de beste ferdigheter. Daniel er helt klart en landslagsspiller for framtida. Han har nesten alt, men må kanskje bli enda mer stabil, sier Åge Hareide.

Akkurat det siste var noe Fredheim Holm slet mer med før. Stabiliteten er på vei.

IMPONERER HAREIDE: Daniel Fredheim Holm har hatt merkelappen stortalent i en årrekke, men det store gjennombruddet har latt vente på seg. På landslagets treningsopphold i Manchester har han vært blant de mest toneangivende spillerne - og kanskje spilt seg inn i troppen som skal møte Bosnia og Tyrkia senere i måneden. Foto: SCANPIX
IMPONERER HAREIDE: Daniel Fredheim Holm har hatt merkelappen stortalent i en årrekke, men det store gjennombruddet har latt vente på seg. På landslagets treningsopphold i Manchester har han vært blant de mest toneangivende spillerne - og kanskje spilt seg inn i troppen som skal møte Bosnia og Tyrkia senere i måneden. Foto: SCANPIX Vis mer

Vålerenga-spissen er fornøyd med det han har gjort på treningene på feltet til United i Carrington, men sier han vet fint lite om hvor han står i forhold til det neste uttaket - hvor også utenlandsproffene er med.

- Bra samling

- Jeg aner rett og slett ikke. Jeg føler der har gått bra, men vet ikke om jeg har spilt meg inn i kvaliktroppen, sier han til Dagbladet.no.

- Hva tenker du om at Ole Gunnar Solskjærs plass er ledig i de to kvalikkampene?

- Det tør jeg ikke tenke på. Det er veldig mange andre gode spisser på landslaget også.

Men selv om Hareide kanskje mener det er litt for tidlig, hadde det vært spennende å se teknikeren Daniel sammen med John Carew på topp for Norge. Det høres i hvert fall ut som en duo som kan finne på mye moro i et eventuelt EM om 15 måneder.

Over 100 VIF-kamper

Tross sin unge alder har Daniel Fredheim Holm allerede over 100 serie- og cupkamper for Vålerenga.

I løpet av tre år har han fått med seg ett gull, en sølvmedalje og fjorårets bronse.

Han har ikke lyst til å fullføre lista med en fjerdeplass denne sesongen, men sier til Dagbladet.no at det er så tett og jevnt i toppen nå at alle gullfavorittene kan risikere å bli medaljeløse.

- Hovedmålet vårt er å være blant de fire beste hver sesong. Da har du gode sjanser til å bli nummer én, men det er små marginer som avgjør.

Vil vinne med unggutta

21-åringen kjemper nå med Jan Derek Sørensen, Glenn Roberts og Rune Lange om de to spissplassene i Oslo-klubben. Han kommer neppe til å spille noe særlig på kanten, hvor han har vært brukt noe tidligere.

- Petter Myhre vil bruke meg som spiss, og jeg er glad for å ha det å forholde meg til. Det er ikke noe særlig å bli flyttet rundt på banen.

- Hvordan vil du sammenlikne det laget dere har nå med gullaget fra 2005?

- Det er vanskelig å sammenlikne, men vi har en del andre spillertyper nå. Det hadde vært vel så morsomt å vinne Tippeligaen nå, med så mange unge spillere på laget. Det er sju i troppen som er yngre enn meg, og jeg føler meg ikke akkurat så veldig gammel.

<B>LEKEN ÅGE:</B> I sine velmaktsdager var ikke Åge Hareide like teknisk slepen som Daniel Fredheim Holm. Men det er aldri for seint å forsøke.