Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Franck går for VM-gull

Med Terje Håkonsen på skadelista er sjansene store for at norske Daniel Franck tar gullet i snowboard-VM. Og Franck er i sitt livs form.

Dermed har Daniel Franck muligheten til å ta snowboardernes «the double» (seier i både EM og VM), noe bare Terje Håkonsen har klart hittil.

- Det er mange bra kjørere her, og half-pipen er ekstremt fin. Litt vanskelig fordi den er så kjapp og bratt, sier Daniel til Dagbladet etter den første treninga i VM-pipen.

Sitt livs form

24-åringen forteller at han aldri har vært i bedre form selv om han ble slått av kanadiske Mike Michalchuk i verdenscuprennet forrige helg.

Men god form til tross - sin egen rolle som gull-favoritt er han helt avslappet til.

- Det er kult at folk har troen på meg, men først skal jeg komme til finalen, så får det gå som det går, jeg kjører for meg selv, melder snowboarderen.

Han mener at hans argeste VM-konkurrenter er Michalchuk, Rob Kingwill og Ross Powers.

Sommer kommer

Men det er ikke bare Daniel Franck som har gode sjanser i VM: Hold også øynene oppe for andre norske kjørere.

 • Stine Bruun Kjeldaas er klar medaljekandidat. Kongsberg-jenta kan i likhet med Daniel sikre seg både EM og VM tittel i år.
 • Marius Sommer har vist at han er i god form om dagen.
 • Jon Odden har i sitt første år som proff markert seg som en av de virkelig store talentene. Han hadde blant annet tredje beste poengsum i kvalifiseringen under EM.
 • Anne Molin Kongsgaard har også funnet formen. I siste verdenscuprenn endte hun på en andreplass.

  Norge stiller med hele 11 half-pipe kjørere til dette VM, noe som er uvanlig høyt. Dette viser at Norge er en av de beste freestyle-nasjonene innen snowboard.

  Håkonsen topper


  Terje Håkonsen topper ikke uventet VM-statistikken de siste årene:

 • VM-1987 Craig Kelly USA
 • VM-1989 Craig Kelly USA
 • VM-1991 Shaun Palmer USA
 • VM-1993 Terje Håkonsen, Norge
 • VM-1995 Terje Håkonsen, Norge
 • VM-1997 Terje Håkonsen, Norge
 • VM-1999 .....

  Dagbladet :på nettet følger snowboardfolket i VM.
THE DOUBLE:</B> For kort tid siden vant Daniel Franck snowboard-EM. Nå er han favoritt til halfpipe-konkurransen i VM - og kan dermed ta &#171;the double&#187;.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no - nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling