Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Franck i hardt vær

MT. YAKEBITAI (NTB): Snowboardkjøreren Daniel Franck merker nok at han ikke er i sine vante omgivelser: Nå kan han ifølge NTB vente seg en skarp irettesettelse etter at han valgte å gi blaffen i hele det norske pressekorpset under OL-treffen i Mt. Yakebitai i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som er helt klart, er at Franck ikke har fulgt spillereglene. Enhver i OL-troppen må gjøre sitt ytterste for å følge dem. Jeg vil avvente situasjonen til i morgen for å høre hva som er skjedd, sa NOKs presseattaché Lars Otto Bjørnland til NTB.

Da snowboardkjørerne skulle presenteres på et hotell i Mt. Yakebitai i dag, var gullhåpet Daniel Franck forsvunnet. 23-åringen fra Lørenskog var på rommet og ville ikke snakke med noen, melder NTB.

Måtte taues

- Daniel er sånn. Da vi skulle reise til Japan, måtte vi omtrent taue ham til flyplassen. Det er ikke stort vi kan gjøre, sier lagleder Steinar Arvesen som ber om forståelse for Francks beslutning om å droppe pressekonferansen i Mt. Yakebitai i fjellmassivet Shiga Kogen.

For trenere og ledere kom ikke Francks valg av løsning som noen overraskelse, men for journalister fra Norge og Sverige vakte den noe uvante avgjørelsen en del undring.

I konflikt

- Daniel ønsket å være på rommet. Vi kunne ikke bruke fysisk makt for å få ham med på pressekonferansen, sa presseansvarlig for snowboardkjørerne, Gro Eide.

I god tid før OL bestemte Terje Håkonsen seg for å bli hjemme fra hele mesterskapet, en avgjørelse han tok på grunnlag av sin misnøye med Den internasjonale olympiske komité og hele OL-bevegelsen for øvrig.

Franck har uttrykt mange av de samme holdninger, men valgte å delta i OL. Det tok likevel ikke lang tid før han havnet i konflikt med spillereglene som gjelder for en norsk OL-tropp.

Får refs

Etter bare noen dager i Shiga Kogen er Daniel Franck i hardt vær. Ganske sikkert må han forklare seg for toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og hans støttespillere. Trolig slipper han unna med en irettesettelse etter sitt enmanns-no-show i dag.

- Bra pipe

Stine Brun Kjeldaas møtte pressen i Japan i dag. Hun har enda ikke vært i halfpipen, men sier følgende til TV2:

- Jeg har hørt at pipen er bra. Den skal være bratt og det passer meg bra.

KARAOKE:</B> Mens Daniel Franck holdt seg på rommet under pressekonferansen i Japan i dag, holdt Rune Lundsør ifølge NTB et betagende karaokeshow.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!