Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Franck ryggskadd

Mandag dro Daniel Franck hjem fra landslagssamlingen i Sveits med smerter og stiv rygg. Etter gårsdagens røntgenundersøkelse var snowboard-stjernen fortsatt usikker på hvor alvorlig skaden er. Men OL er fortsatt målsetting nummer én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med unntak av noen få dager på New Zealand i sommer, hadde ikke Daniel Franck vært på snø før han vel ivrig dro til for fullt i Laax på mandag.

- Det ble noen flate landinger, og vel brutalt for kroppen. Jeg kjente at det knytta seg i ryggen, og dro ned i varmestua for å slappe av. Der tøyde jeg ut, og da ble det enda verre, sier Franck til Dagbladet på vei ut fra det private røntgensenteret.

Spent på bildene

Han dro rett hjem til Norge, og ble undersøkt av Ola Rønsen på Toppidrettssenteret. Før bildene ble tatt i går var det ingenting som tydet på prolaps.

- Jeg er allerede litt bedre, og håper å være tilbake på snø på den neste samlinga midt i november, sier Franck, som likevel var spent på hva bildene ville avsløre.

Svaret får han først i dag.

Gammel skade

Våren 1999 falt Franck stygt og kunne knapt røre seg på halvannen måned.

- Jeg har et ledd i ryggvirvelen som ikke er like bevegelig. Der blir det av og til litt trangt. Jeg håper det ikke er noe verre enn det. Jeg kan ikke ta noen sjanser nå, sier Franck.

- Er OL i fare?

- Det håper jeg ikke, sier Franck, som altså gikk glipp av verdifulle dager på brettet denne uka.

Som de andre på laget, må også Franck kvalifisere seg til OL gjennom kjøringa på forsesongen. Akkurat det tar han rolig.

- OL-plassen min er nok sikker - bare jeg er skadefri.

Hele Norges coronakart