Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Franck vant vc-åpningen

Daniel Franck tok en knusende overlegen seier da FIS-verdenscupen i snøbrett halfpipe ble innledet i dag. Hele 103 snøbrettkjørere stilte til start i rennet, og det er rekord. Kvalifiseringen tok så lang tid at kvinnenes renn måtte utsettes til i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franck og de andre norske toppkjørerne har tidligere holdt seg til ISFs verdenscup, som er i konkurranse med FIS-cupen. Både nivå og deltakelse har vært dårligere i FIS-rennene, men det er gjennom dem man kan kvalifisere seg til OL i Nagano.

Snøbrett OL-debuterer med renn i halfpipe og storslalåm, og kampen om OL-plassene blir tøff. Norges bestemann Terje Haakonsen sliter med en skade og er ellers ikke særlig lysten på å kjøre i FIS-renn. I hans fravær slo Daniel Franck til med strålende kjøring.

Suveren

Nordmannen fikk med 42,1 og 40,7 dagens to høyeste poengsummer, og distanserte nærmeste konkurrent med over sju poeng. Brett Carpentier fra Canada ble nummer to og Jussi Oksanen, Finland nummer tre.

Franck var i en helt egen klasse i karakterene for rotasjon, landinger og teknikk. I standardmanøvrer var Carpentier best, mens finnen Aleksi Litovaara hadde best uttelling for høyde i svevene.

Forrige sesong stilte Franck opp i to FIS-renn. Han vant i Mt Bachelor i USA, og ble nummer 14 sammenlagt bare på grunnlag av de to rennene.

God følelse

- Jeg hadde en god følelse etter kvalifiseringen, og satset maksimalt i finalen. Det gjør jeg alltid, sa vinneren.

Kim Christiansen ble nummer sju og Christian Thoresen nummer ni.

Neste FIS-renn i halfpipe skulle gått kommende helg i Kaprun i Østerrike, men der er det endringer i programmet på grunn av snømangel. Halfpipe og boardercross er avlyst, mens det blir renn i parallellslalåm og storslalåm.

(NTB)

Hele Norges coronakart