DANIEL HOELGAARD: Har signert proffkontrakt for franske FDJ. Det bekrefter han overfor procycling.no onsdag morgen. (Foto: Even Emberland/procycling.no)
DANIEL HOELGAARD: Har signert proffkontrakt for franske FDJ. Det bekrefter han overfor procycling.no onsdag morgen. (Foto: Even Emberland/procycling.no)Vis mer

Daniel Hoelgaard har signert proffkontrakt

- En stor lettelse, bekrefter han overfor procycling.no tirsdag morgen.

- Det føles som en stor lettelse, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no.  

Onsdag morgen bekrefter Hoelgaard at han er klar for det franske profflaget FDJ.  

- FDJ tok kontakt før NM i slutten av juni. Da hadde vi en løpende samtale. Det var stille over sommeren, men så var de interessert i å signere igjen sist uke. Så etter å ha kjørt rittet i Nederland nå i helgen, gikk det veldig fort, sier Hoelgaard.  

Han har foreløpig ikke skrevet under på kontrakten. Det gjør han når han møter laget i Belgia til helgen.  

To nordmenn

Odd Christian Eiking har også signert for det franske laget. At også lagkameraten i Team Joker er på plass, var en bonus for Hoelgaard.

- At vi blir to nordmenn, gjorde at det er litt lettere å velge det laget. Selv om vi neppe skal kjøre så mange av de samme løpene, sier Hoelgaard.  

Han sier det har vært interesse fra flere lag.  

- Det har vært  mye interesse, men det har vært litt avventende inn mot slutten av sesongen. Jeg har hatt kontakt med BMC, Giant-Alpecin og Tinkoff-Saxo. Det var viktig for meg å gå for et lag som virkelig hadde lyst til å signere meg. Det har FDJ vist at de har, så det gjorde valget enkelt, sier Hoelgaard.

Uvirkelig

Hoelgaard har tidligere kjørt for U23-laget til Etixx, som herjer på øverste proffnivå. Til tross for de korte linjene mot toppen, tok han steget tilbake og signerte for norske Team Joker før denne sesongen. Det norske laget har i år sendt Odd Christian Eiking, Vegard Stake Laengen og nå Daniel Hoelgaard ut i proffenes rekker.   

- Det betyr at de gjør ting riktig i Joker. Det er et stabilt lag, som vet ha de driver med. Det er et lag der alle får sjanser, muligheten til å vise at man er god nok, sier Hoelgaard.  

Selv om hovedmålet for sesongen var nettopp proffkontrakt, syns han det er litt overveldene når alt først skjer.

- Det var dette jeg jobbet mot før sesongen. Klart, det er litt uvirkelig at når man har brukt ti år på sykkelen med mål om å signere proffkontrakt, sier Hoelgaard.  

Han er klar på at det viktigste nå er å nullstille seg, klare å feste blikket på nye mål.  

- Det er en ny start når man signerer proffkontrakt. Man er ikke ferdig nå. Senker man skuldrene og hviler nå, så kan det gå galt, sier Hoelgaard.

Fornøyd sportsdirektør
Sportsdirektør i Team Joker, Gino Van Oudenhove, er svært fornøyd med eleven, som nå forlater Team Joker-laget.

- Vi har hatt en fin dialog med en rekke lag, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

- Det er ingen tvil om at resultatene Daniel og også resten av laget har levert har blitt godt lagt merke til, særlig i Frankrike. Vi har jo vært et av de aller beste lagene i de franske rittene denne sesongen, og det er derfor kanskje ikke tilfeldig at to ryttere nå havner på et fransk lag neste sesong, sier Van Oudenhove.