Daniel klar til fotballfest

MOLDE (Dagbladet): Iført smoking og med høy sigarføring setter Daniel Berg Hestad (22) sine første skritt på Nye Molde Stadion. - Helt uvirkelig, sier Daniel og ser seg rundt. - Her kan det bli mye moro!

Bare noen Flo-pasninger unna sentrum ligger Moldes nye stadionglis, til 215 millioner kroner. Røkke-løkka ligger helt ned mot sjøen, og er selvsagt topp moderne.

- Veldig stilig både på utsiden og innsiden, mener Daniel.

Røkke og Gjelstens stolthet tar seg lekkert ut - preget av naturstein, glass og fasadeløsninger. Sjøen og Romsdalsalpene speiler seg i stadionanlegget.

- Dette er et løft for fotballen i Molde. Ja, for hele byen.

- For meg som er vokst opp her er det helt uvirkelig. Da jeg kom opp i A-stallen var klubben på konkursens rand - og nå står vi her, sier Berg Hestad.

Hektisk sesong

Det nye stadion er viktig inspirasjon like før avspark på maratonsesongen. Neste mandag starter Tippeligaen. For Daniel blir det mer alvor i slutten av mai. Da går turen til EM-sluttspill for U23 i Romania. Og kanskje blir det fotballsommer i Frankrike?

- Sjansen for at jeg kommer til VM føler jeg er fifty-fifty, sier Daniel.

Men - det er langt fra noen krise hvis det blir VM-sluttspill fra TV-stolen:

- Får jeg bli med til Frankrike hadde det vært stort. Hvis ikke blir det ferie.

- Bra begge deler, sier han.

Helst England

Profflivet har han ikke tid til å tenke så mye på.

- Det er lett å bli proff i dag. Men for meg er det ikke noe poeng å reise til utlandet for enhver pris. Nå har jeg det veldig bra her i Molde.

- Men du har vel dine ønsker?

- Aller helst vil jeg til England, men jeg må til en klubb der jeg får spille.

Etter at stadiondrømmen nå er realisert fortsetter Molde-drømmene på banen. Klubben vil utfordre Rosenborg om det norske fotballhegemoniet.

Og Daniel Berg Hestad tror ikke det er helt usannsynlig der han ser utover sin nye hjemmearena:

- Det har fungert veldig bra i vinter. Vi har et godt lag, og nå skal det i hvert fall ikke stå på forholdene, sier han.

SKÅL FOR OSS: Daniel lover champagnefotball av Molde i år, og det betyr mye moro for folk på tribunen.