Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Daniel kom inn i en veldig ond sirkel

Fra ni år med himmel til ett år med helvete.

BÅDE VEMODIG OG LETTET: Daniel Nannskog har vært en av Tippeligaens største profiler de siste årene. Nå legger han skoa på hylla, og går over i en trenerrolle i klubben. - Men jeg sa til Stabæk at de ikke var nødt til å ansette meg. Jeg ville ikke ha noen kompistjenester, sier Nannskog. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BÅDE VEMODIG OG LETTET: Daniel Nannskog har vært en av Tippeligaens største profiler de siste årene. Nå legger han skoa på hylla, og går over i en trenerrolle i klubben. - Men jeg sa til Stabæk at de ikke var nødt til å ansette meg. Jeg ville ikke ha noen kompistjenester, sier Nannskog. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Det er sjeldent en fotballspiller går gjennom en hel sesong uten skadeavbrekk.

Å gå gjennom fire sesonger uten å miste en eneste kamp med vondt et eller annet sted i kroppen er intet mindre enn sensasjonelt - men det var nettopp det Daniel Nannskog gjorde i Stabæk mellom 2005 og 2009.

Denne sesongen viste at spissveteranen ikke var laget av stål likevel. 11 av 30 kamper var alt Nannskog fikk med seg, etter tre ulike strekk- og muskelskader i låret.

Problemene ble etter hvert så store at Nannskog fikk nok. I dag annonserte Stabæks mestscorende spiller gjennom tidene, med 124 mål på 176 kamper, at spillerkarrieren er slutt.

- Jeg har kjempet veldig hardt i kjedelige gymsaler, men det ble ikke noe bedre. Bare jeg går ut av bilen gjør det vondt, forklarer Nannskog.

- Hvordan kan en som aldri var skadet plutselig rammes av så mange skader på kort tid?

- Før denne sesongen hadde jeg vel vært skadefri i 8-9 år. Jeg hadde knapt vært skadet siden jeg sprang inn i stolpen mot GAIS. Men så kom alt på en gang. Jeg har ikke noen forklaring, for jeg har gjort alt på samme måte, sier han til Dagbladet.

Alderen tynget
En forklaring har derimot Stabæks fysioterapeut Tor Østhagen. Han mener det er alderen som omsider har innhentet 36 år gamle Nannskog.

SKADENE HOPET SEG OPP: I sine fire første sesonger i Stabæk gikk ikke Nannskog glipp av en eneste kamp på grunn av skade. I 2010 har han vært mer skadet enn frisk.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKADENE HOPET SEG OPP: I sine fire første sesonger i Stabæk gikk ikke Nannskog glipp av en eneste kamp på grunn av skade. I 2010 har han vært mer skadet enn frisk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det viktigste er å se på dåpsattesten, han blir 37 neste år. Daniel har vært skadefri i alle år, og ikke hatt noen skader å snakke om her i Stabæk. Men i våres smalt det først på baksida av låret. Han var ute i nærmere seks uker og fikk ikke trent som han pleier.

Den skaden hadde trolig mye av skylda for de to neste.

- Da han kom tilbake igjen, fikk han en ny skade på framsida av låret under en treningsleir i Halmstad. Da var han ute i 4-6 uker til. Daniel kom inn i en veldig ond sirkel. Og så pådro han seg en total muskelavrivning på framsida av låret 8. august. Hadde han ikke fått den første skaden, og i stedet trent som i de andre årene, hadde kanskje ikke de andre kommet heller, sier Østhagen.

Nannskog kunne kanskje kommet tilbake for fullt om han virkelig hadde ønsket. Men 36-åringen ønsket ikke å sitte ut kontrakten og telle penger uten å vite om han kunne bidra særlig på banen.

I tillegg vil han fortsatt kunne dyrke andre hobbyer uten smerter.

- Jeg tenkte på det i bilen på veien hit, jeg elsker badminton og tennis. Jeg tror ikke jeg kan spille det nå uten at det hugger. Så jeg får fortsette å trene opp beinet, så jeg ikke bare blir sittende hjemme med en whiskey, sier Nannskog.

Før han får tenkt seg litt om.

LEGGER VEKK BAJASSTILEN: Daniel Nannskog varsler at han ikke kommer til å kjefte og skjelle på samme måte når han nå går fra å være spiller til å bli trener. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
LEGGER VEKK BAJASSTILEN: Daniel Nannskog varsler at han ikke kommer til å kjefte og skjelle på samme måte når han nå går fra å være spiller til å bli trener. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Det kan vel bli noen sånne uansett. Joda.

- Jeg kommer til å kreve mye
Fra og med januar 2011 skal Nannskog være hovedansvarlig for Stabæks andrelag, samt lære bort noen av egenskapene som gjorde ham til toppscorer i Tippeligaen to ganger til juniorspillerne i klubben.

Om Nannskog blir like en like engasjert trener som spiller gjenstår å se. Men faktene og raserianfallene har han planer om å luke bort.

- Nei, jeg kan ikke holde på sånn. Jeg har fått mange spørsmål om det. Det er klart jeg må være litt mer psykolog. På banen kan du skrike ut, som trener må du tenke deg mer om. Jeg har bare erfaring som spiller, og det er viktig at jeg er ydmyk nå som jeg blir trener. Jeg kommer til å jobbe tett med Morten Tveit, som ble årets unge trener i Stabæk. Jeg har mye å lære av ham, samtidig som han sikkert kan lære noe av meg. Jeg kommer til å ha en trenerstil der jeg krever mye, og jeg ønsker virkelig å få inn vinnerinstinkt i spillerne, sier Nannskog.

Han har nemlig sett tendenser til at det er en utdøende egenskap i Stabæk.

- Jeg har vært litt urolig for Stabæk i år, at vi har mistet vinnerkulturen vi har bygget opp. Den vil jeg få tilbake.

Ville ikke spilt i Molde
Landslagskeeper Jon Knudsen er glad for at Nannskog blir værende i klubben, selv om han gir seg som spiller.

- Han er en som har vært veldig synlig i garderobemiljøet, og han har vært et samlingspunkt på trening. Det skjer alltid noe rundt Nannskog, som når han spør alle hvor mye de skulle hatt for å gjøre syke ting.

- Har du noen gode historier som tåler dagens lys?

- Tja, han spør for eksempel veldig ofte om hvor mye vi skulle hatt for å spille for Molde. Han ville ikke gjort det for under 7,5 millioner netto, flirer Knudsen, i det Nannskog går forbi og overhører samtalen.

- Det er bare fordi stedet er så jævla lite, avdramatiserer Nannskog og ler sin høyeste latter. Det sier ikke så rent lite.

Det er ikke bare Tippeligaen som mister en av sine største profiler når 36-åringen legger opp. Også journalistene kommer garantert til å savne sitatmaskinen fra Skåne.

Men Nannskog har trøst å komme med.

- Ta det med ro. Jeg skal fortsatt komme i mixed zone!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!