GÅTT LEI. Daniel Nannskog sier at det svenske landslaget må begynne å by på seg selv igjen. Foto: Marcus Ericsson / TT / NTB/Scanpix.
GÅTT LEI. Daniel Nannskog sier at det svenske landslaget må begynne å by på seg selv igjen. Foto: Marcus Ericsson / TT / NTB/Scanpix.Vis mer

Daniel Nannskog: - Sverige er gått lei av landslaget

Ledelsen får kritikk for mediehåndteringen.

(Dagbladet): Mens fotballfeberen herjer i Norge foran kampen mot Italia i Roma tirsdag, sliter det svenske landslaget med et popularitetsproblem.

Mens det var utsolgt på Ullevaal, da Norge slo Malta, blir det ikke fullsatt på Friends Arena i Stockholm mandag.

Daniel Nannskog sier rett ut at det svenske folket er gått lei av landslaget.

Den tidligere Tippeligakjendisen i Stabæk fikk også sju landskamper for Sverige. Nå er han TV-kommentator og kommer med kritikken på SVT mandag ettermiddag.

- Da jeg var aktiv og var en tur på byen, ble det alltid mye snakk om fotball. Folk ønsket å prate om det. Nå må landslaget by mer på seg selv, sier Nannskog.

Han mener også at det er på høy tid at landslagsledelsen begynner å spille på lag med pressen igjen.

- Det vil begge parter tjene på, sier Daniel Nannskog.

Expressens fotballkommentator Mathias Lühr sier i et intervju at det er oppsiktsvekkende at man fortsatt suger på karamellen fra 2-0 seieren over fotballdvergen Liechtenstein.

- Nei, nå må vi gå videre, sier Lühr foran mandagens kamp mot Moldova.

Han deler kritikken til Nannskog.

Lühr mener at det svenske landslaget må gå i seg selv på en ny måte.

Chris Härenstam i SVT sier at svensk fotball trenger støtte nå. Det har gått fra tillit til nesten ren hån i sosiale medier, sier Chris Härenstam.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mathias Lühr sier han ikke forstår mediestrategien til den svenske landslagsledelsen, med at ganske uinteressante spillerne blir beordret til mixed sone og på pressekonferansene.

- Ingen Zlatan eller John Guidetti. Jeg forstår det ikke. Er dette måten å selge en landskamp på, spør Mathias Lühr.

Den svenske arrangøren har også fått kritikk for høye billettpriser, som en medvirkende faktor til at det ikke blir utsolgt i kampen mot Moldova.