Daniel nektet å gi seg

PARK CITY (Dagbladet.no): Daniel Franck kjørte OL-finalen i halfpipe med hjernerystelse. Det ble ingen medalje. - Jeg er ute å kjøre, sier Daniel.

Franck svevde til finalen

Daniel misset stygt i et hopp under oppvarminga, og landet oppe på kanten av pipen. Derfra ble han slått ned i bunnen av pipen, hvor han ble liggende.

Han hadde fryktelig vondt, og ble straks behandlet av den norske legen Inggard Lereim.

Sølvvinneren fra Nagano var tydelig preget av skaden da han satte utfor pipen like før kl. 22. Han bommet tidlig og traff snøkanten seinere i løpet.

Etterpå la Daniel seg ned i snøen, med tydelige smerter. Resultatet var dårlig etter missene, bare 29,2 poeng og en plassering langt ned på lista.

- Jeg fikk en hjernerystelse og var borte i et halvt minutt. Jeg visste ikke hvilken dag det var, sier Franck til TV 2.

Daniel sier at legen frarådet han fra å kjøre, men han valgte likevel å starte det andre runet.

Det gikk litt bedre - og straks var smilet tilbake hos Franck. Men Norge fikk ingen OL-poeng i fra snowboardgutta. Med 37,2 poeng havnet han langt etter teten.

- Jeg er ute å kjøre, helt ute av kontroll. Jeg husker ikke at jeg falt i første omgang og omtrent ikke hva jeg gjorde. Kanskje var det litt dumdristig og uforsvarlig at jeg startet, men det var jeg selv som bestemte det, sier Franck til NTB.

Franck trosset sin manager, trener, lege og lagkamerater da kjørte resten av finalen.

Manager Kjell Vagle ønsket at Daniel ikke hadde startet.

- Vi forsøkte å overtale ham til å la være, men han er umenneskelig. Det skjer noe rart oppi hodet hans i sånne situasjoner, sier Vagle.

(Dagbladet.no)