Daniel og Stine på sølv-brett

HAKUBA (Dagbladet): Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas sørget for dobbelt snowboard-sølv til Norge i halfpipen tidlig i dag morges. En skulderskade og en løs hanskestropp ødela gulldrømmen for de norske snowboardhåpene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Daniel (23) ramlet i oppvarminga, skadet skuldra og klarte ikke å fly høyt nok i første omgang. Også for Stine røk gullet før finaleomgangen. Hun hadde uflaks, hektet hansken fast i brettet og fikk ikke gjennomført triksene hun hadde planlagt.

- En stropp i hansken løsnet, og den hang litt fast i brettet ved hoppene. Den var på plass før start, men må ha løsnet idet jeg satte utfor, sier Kjeldaas til NTB. Begge ble straffet av dommerne. Da hjalp det ikke at de norske essene leverte andreomganger i artistklassen.

  •  Guttas gull gikk til Gian Simmen fra, Sveits med 85,2 poeng (43,8-41,4). Daniel Franck endte på 82,4 poeng (38,1-44,3). Daniels andreomgang ble belønnet med den høyeste poengsummen av de 16 finalistene.
  •  Jentenes gull henger nå rundt halsen på tyske Nicola Thost. Med 74,6 poeng (37,5-37,1) vant hun fattige 0,4 poeng foran Stines 74,2 poeng (36,7-37,5). - Medalje var viktigst. Jeg er kjempegodt fornøyd og føler meg ikke snytt på noen måte, sier Kongsbergsjenta.

- Skaden hemmet meg mye. Hadde jeg vært skadefri, tror jeg gullet ville vært sikret. I andre omgang hadde jeg en fandenivoldsk innstilling. Da fikk det bære eller briste, sier Franck.

Høydramatisk

Etter en vanvittig sluttomgang avanserte Daniel Franck fra en sjuendeplass til sølv litt over klokka 07 i dag tidlig. I øsende regnvær og dundrende rockerytmer av det aller råeste slaget kjørte Franck som en snegle i første omgang og fikk _ til Daniel å være _ elendige 38,1 poeng for innsatsen. Men Daniel hentet han fram det aller ypperste av brett-artisteri i finalen. Han svevde mot himmelen, veltet seg i saltoer og rotasjoner og landet fjellstøtt til «Håkonsen-karakteren» 44,3 poeng.

Og mens Franck svettet nederst i pipen, fikk konkurrent etter konkurrent skjelven og havnet på rompa. Bare sveitseren Gian Simmen fra Sveits (43,8 etter første omgang) sto imot Daniels knallomgang, og safet ned til gull.

Mellomfornøyd

Trener Dag Ove Karsten klarte ikke å være mer enn middels fornøyd etter to sølvmedaljer i OL-debuten. Forventningene var større. Han innrømmer det:

- Helt fornøyd er jeg ikke. Daniel og Stine har vært desidert best på trening, men forholdene ødela mye for oss. Det var altfor vått i snøen, og det gjorde pipen myk i kantene. Det passer ikke oss, sier Karsten, som jobbet tøft for å rydde unna fansen rundt Franck etter konkurransen.

For gullvinneren var det færre som hadde hørt om. Sveitseren Gian Simmen (20) har aldri tidligere hevdet seg i internasjonal sammenheng.

  •  Etter sølvfesten i Nagano reiser det norske landslaget nå på ferie til Hawaii. Alle unntatt Stine Brun Kjeldaas: Sølv-Stine bevilger seg en tur hjem til Kongsberg etter 250 reisedøgn det siste året.
GLAD FOR SØLV: Stine Brun Kjeldaas (t.v) er strålende fornøyd med olympisk sølv.
Sølvvinner

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer