Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Daniel, se på Giggs og Scholes!

Solskjær bruker United-veteranenes filosofi for å overbevise Berg Hestad om å ta to nye sesonger i Molde.

PEKER PÅ ET FAKTUM:  Daniel Berg Hestad kan med nok mental styrke og motivasjon spille tippeligafotball for Molde i både 2013 og 2014. Solskjær peker i retning av hvordan Mancester United-legendene Ryan Giggs og Paul Scholes har disponert seg selv for å prestere godt etter fylte 35 år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PEKER PÅ ET FAKTUM: Daniel Berg Hestad kan med nok mental styrke og motivasjon spille tippeligafotball for Molde i både 2013 og 2014. Solskjær peker i retning av hvordan Mancester United-legendene Ryan Giggs og Paul Scholes har disponert seg selv for å prestere godt etter fylte 35 år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Daniel Berg Hestad (37) er en så viktig bidragsyter i Ole Gunnar Solskjærs spillertropp, at han bruker Ryan Giggs (38) og Paul Scholes (37) som både faktagrunnlag og motivasjon i sin pågående aksjon for å overtale Daniel Berg Hestad til å snøre skoene nok en vinteroppkjøring.

- Jeg avsluttet min karriere sammen med karer som Ryan Giggs og Paul Scholes og vet hva som skal til for å være toppspiller. Daniel kan godt spille både én og to sesonger til han, om han orker mentalt, sier Solskjær. 1993 - 2012 Daniel Berg Hestad spilte sin første seniorkamp for Molde i Tippeligaen i 1993, året han fylte 18 år. I løpet av de 19 årene som har gått siden den gang, har Berg Hestad bare hatt ett sportslig sidesprang fra moderklubben. Han spilte 41 kamper for nederlandske Heerenveen fra 2003 til 2005.

I går kveld rundet han 400 kamper for Molde i Tippeligaen.

Nå mener manager Ole Gunnar Solskjær at Berg Hestad snart må innse, at nok er langt i fra nok.

Fortsatt topp kropp Manageren mener det fortsatt er mer å hente fra den 37 år gamle kroppen til Berg Hestad på toppnivå i norsk fotball. Solskjær har lenge vært klar på at Berg Hestad er ønsket som spiller de neste årene, og nå bruker han samtaler han har hatt med sine gamle medspillere i Manchester United, Paul Scoles og Ryan Giggs, som tommeltotter på Berg Hestads vektskål.

- Jeg snakker en gang i blant med både Scholes og Giggs. De har begge skjønt at 20-25 kamper i året er bedre enn ingen. Akkurat det prøver jeg å overbevise Daniel om også, sier han og ler før han legger til: - Men du må nesten spørre Daniel selv om det synker inn.
Den solide innsatsen 37-åringen la ned under 1-0-seieren over Haugesund i går kveld, ble av Solskjær i ettertid skildret på følgende måte:
- Han holdt oss sammen, vant dueller, holdt ballen i laget og spilte samtlige 90 minutter, noe som er viktig for meg.

MER Å HENTE:. Molde-kaptein Daniel Berg Hestad jubler. Det skal han gjøre også neste år og året etter der igjen - om bare Ole Gunnar Solskjær får det slik han vil.

Foto: Tommy Jacobsen, Dagbladet
MER Å HENTE:. Molde-kaptein Daniel Berg Hestad jubler. Det skal han gjøre også neste år og året etter der igjen - om bare Ole Gunnar Solskjær får det slik han vil. Foto: Tommy Jacobsen, Dagbladet Vis mer
SKAL VI DANSE:  Både én og to år til? Paul Scholes og Ryan Giggs har greid å være god og gammel på toppnivå i England. De mener begge, ifølge Solskjær, at det er bedre å spille 20 kamper i året enn absolutt ingen. Akkurat det er et argument Solskjær benytter overfor Daniel Berg Hestad. FOTO:  AFP PHOTO/Olly Greenwood
SKAL VI DANSE: Både én og to år til? Paul Scholes og Ryan Giggs har greid å være god og gammel på toppnivå i England. De mener begge, ifølge Solskjær, at det er bedre å spille 20 kamper i året enn absolutt ingen. Akkurat det er et argument Solskjær benytter overfor Daniel Berg Hestad. FOTO: AFP PHOTO/Olly Greenwood Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media