Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Daniel Stock tok sin første pallplass: - Jeg syns han imponerer her

Nytt norsk skihåp.

IMPONERTE: Daniel Stock tok karrierens første pallplass i verdenscupen lørdag. Foto: Adam Ihse, TT / NTB scanpix
IMPONERTE: Daniel Stock tok karrierens første pallplass i verdenscupen lørdag. Foto: Adam Ihse, TT / NTB scanpix Vis mer

Daniel Stock måtte gi tapt for russiske Petr Sedov de siste kilometerne. 24-åringen tok uansett sin første pallplass i verdenscupen under lørdagens skiathlon.

Vadsø-løperen var kun sekundet bak Sedov fram til rundt 27-kilometersmerket. Derfra og ut rykket russeren fra og fikk en stor luke.

Stock måtte til slutt se seg slått med 22,5 sekunder. Annenplassen er hans beste plassering i verdenscupen. Nylig ble han nummer fem på 15-kilometeren i svenske Ulricehamn.

- Det var veldig tøft. Petr Sedov var så sterk at jeg klarte ikke å følge ham, men jeg er veldig fornøyd med annenplassen. Det var spesielt tøft i den klassiske delen. Jeg følte meg sterkere i bakkene i fri teknikk, men på flatene var Sedov raskere enn meg, sa Stock i et intervju med FIS.

To norske pallplasser

Mathias Rundgreen ble nummer tre og sørget for at det var to nordmenn på pallen under prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang. 25-åringen var i mål 42,1 sekunder bak Sedov.

Rundgreen har vært på verdenscuppodiet tidligere, men lørdag sto han der for første gang etter et individuelt renn.

- Jeg jobbet hardt for å holde meg i front på klassiskdelen. Etter skibyttet ønsket jeg å øke farten, men de foran meg var raskere. Jeg klarte å spare litt energi til avslutningen, som var veldig hard. Jeg er fornøyd med tredjeplassen, sa Rundgreen.

Ved skibytte halvveis ledet Sedov med bare seks tidels sekund på Martin Nyenget. Stock var bak med 2,4 sekunder.

Seig

Utover skøytedelen ble det klart at seieren ville stå mellom Sedov og Stock. Russeren prøvde stadig å riste av seg sin norske konkurrent, men lyktes først tre kilometer før mål.

- Jeg synes Stock imponerer her, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Nyenget hang med i toppen under klassiskdelen, men slet etter skibyttet. Han ble til slutt nummer ti, slått med 1.44,7 minutter.

Store deler av den ypperste verdenseliten deltar ikke i verdenscuprennene i Sør-Korea.

Søndag står lagsprint på programmet. Pyeongchang arrangerer vinter-OL i februar neste år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media