SIKTET FOR BRUDD: Liverpools Daniel Sturridge er beskyldt for å bryte FAs bettingregler. Foto: NTB Scanpix
SIKTET FOR BRUDD: Liverpools Daniel Sturridge er beskyldt for å bryte FAs bettingregler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Daniel Sturridge kan være i bettingtrøbbel

Siktet for brudd på bettingreglene.

Liverpool-stjerne Daniel Sturridge har blitt siktet for brudd på Det engelske fotballforbundets bettingregler. Det bekrefter FA på sine offisielle hjemmesider.

Sturridge må svare på beskyldningene innen tirsdag 20. november.

Det gjelder paragraf E8(1)(a) og E8(1)(b) i regelboka, som blant annet sier at en spiller ikke får lov til å satse penger på noen aspekter ved fotballen eller gi informasjon relatert til fotballen til andre, som deretter bruker denne informasjonen til å sette penger på spill.

Sturridge skal altså ha satt penger på spill selv og gitt informasjon til andre som har plassert spill.

«En spiller skal ikke spille på, enten direkte eller indirekte, eller instruere, tillate, forårsake eller legge til rette for at en person skal spille på - (i) resultat, utviklingen, oppførsel eller andre aspekter som har med en fotballkamp eller turnering å gjøre», heter det blant annet.

Det er ikke spesifisert nøyaktig hva Sturridge er anklaget for å ha spilt på.

Ifølge Sky Sports har Liverpool i en uttalelse til pressen sagt at Sturridge samarbeider med dem i denne saken. Klubbens talsmann forteller samtidig følgende:

«Daniel Sturridge har kategorisk hevdet at han aldri har satt penger på fotball.»

Avskrevet

Sturridge har hatt en lovende sesong for Liverpool de gangene han har fått spilletid. Han står i likhet med Roberto Firmino med to scoringer i ligaen, hvor han blant annet reddet ett poeng på Stamford Bridge mot Chelsea ved en sein utlikning.

Det skjer bare noen måneder etter at han nærmest ble avskrevet etter en låneopphold i West Bromwich, som rykket ned til Championship forrige sesong.

Ble utestengt

Det er ikke første gang spillere er i trøbbel på grunn av gambling.

Den tidligere fotballspilleren Joey Barton ble i fjor utestengt i 13 måneder for brudd på bettingreglene. Noe som skjedde i stor skala.

I april 2017 ble det klart at den kontroversielle midtbanemannen Barton hadde tippet på resultater og andre resultater under fotballkamper over en tiårsperiode mellom 2006 og 2016, skriver NTB.

Dette er i strid med regelverket til Det engelske fotballforbundet, noe som førte til utestengelsen. Han fikk i tillegg en bot på 30.000 pund, tilsvarende rundt 315.000 kroner.