Daniel svevde høyest

Daniel Franck (25) firte seg ned 100 meter fra toppen av Oslo Plaza - bare timer etter at han ikke våget å sette utfor den gigantiske quarterpipen i sitt eget TAC-arrangement i Holmenkollen i går.

- Dette er noe av det råeste jeg har gjort, flirte en oppspilt Daniel Franck etter å ha rappellert ned på utsiden av Oslo høyeste bygning.

I Holmenkollen tidligere på dagen lurte flere på hvorfor en skadefri Franck valgte å ikke utfordre den ni meter høye quarterpipen i Holmenkollen.

Det gikk også så langt at den norske snowboardlegenden og medarrangør Terje Håkonsen (26) på fleip gjentok utsagnet fra i fjor:

Trøtt og sliten

- Neste år får vi vel invitere Stine, hun har iallfall baller - og tenkte på Stine Brun Kjeldaas, som de ikke har invitert til sitt TAC-arrangement fordi de mener hun har for kjedelig kjørestil.

Slik forklarte Daniel Franck hvorfor ikke over 5000 tilskuere fikk se ham kjøre i Holmenkollen i går:

- Jeg kom hjem fra USA for tre dager siden og er trøtt og sliten. Da er det fort gjort å bli skadet og jeg gidder ikke å ofre lemmer og liv på noe som i utgangspunktet ikke er min greie. Jeg har ikke noe å bevise overfor noen og det var bare sunn fornuft som gjorde at jeg valgte å ikke kjøre. Tross alt er det fire år siden sist jeg kjørte quarterpipe, og jeg har lyst til å ha med meg resten av TAC-konkurransene i Hemsedal og Lofoten.

Rollebytte

Rundt klokka 23 i går kveld var rollene snudd om:

Både Terje Håkonsen og Daniel Franck ble utfordret av firmaet Deep C til å rappellere ned fra 35. etasje på Oslo Plaza.

Håkonsen trakk seg da han sto på bakken utenfor hotellet og kikket opp.

Franck hadde fortsatt lyst - og fikk med seg den sveitsiske snowboardkjøreren Roman De Marchi.

De siste 40 meterne slapp Daniel seg ned i tilnærmet fritt fall, til stor begeistring for de mange frammøtte foran Oslo Plaza.

- Det er i stor fart du får det store rushet.

- Rom 412 tvilsomt

- Hadde du kontroll på nervene underveis?

- Naturligvis kjente jeg at det pumpet ekstra raskt på toppen. Men det var en personlig utfordring jeg ikke ville si nei til. Og veien ned var kul. Men det var veldig vått og glatt nedover, og jeg holdt på å miste skoene flere ganger fordi jeg glemte å knyte skolissene.

Vel nede ble Franck stående og kikke opp i flere minutter, liksom så det skulle gå opp for ham hva han hadde begitt seg ut på.

- Jeg hilste på flere folk i vinduene på vei ned. Rom 412 er meget tvilsomt, gapskratter Daniel Franck slik bare han kan.

Andre gang

Gårsdagens rappellering er ikke den første for Daniel Franck.

I 1997 firte han seg ned fra taket i Globen i Stockhom - en distanse på rundt 70 meter.

- Dette var enda kulere og en større utfordring.

- Hva blir det neste nå?

- Jeg har veldig lyst til å prøve dykking. Ja, det blir det neste, sier mannen som tross alt svevde høyest av samtlige snowboardere i går.

<B>I SVEVET:</B> Daniel Franck tok utfordringen med å rappellere ned fra 35. etasje utenpå Oslo Plaza i går kveld - en distanse på over 100 meter.