Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Daniel var veldig god

RBK-Start 3-0: Innbytterne Braaten og Johnsen herjet med Start-spillerne.

(Dagbladet.no): Rosenborg-Start 3-0.

Daniel Braaten kom inn som innbytter i pausen, og så eksploderte han. Gang på gang. Da røyken la seg, sto det 3-0 til Rosenborg på måltavla.

To av målene sto Frode Johnsen for. Også han var vraket i dag, men kom inn da Roar Strand ble skadd etter få minutter av første omgang.

Det så ut som begge hadde lyst til å vise at vrakingen var en tabbe. Frode Johnsen hade førsteomgangens største sjanse på et langskudd.

- Daniel kommer inn og er veldig god. Han har fart og utfordrer, og har tyngde i løpene sine, sier Per-Mathias Høgmo til TV2 Zebra.

Også Frode Johnsen får trener-skryt:

- Frode er en måljeger, og følger opp LSK-kampen, sier Høgmo.

Rosenborg-treneren var også - med rette - godt fornøyd med laginnsatsen i dag.

- Daniel var veldig god

- Dette var en solid gjennomført kamp. Periodevis spiller vi veldig bra og vi setter inn tre fine scoringer.

Umarkert Johnsen

Fire minutter inn i andre omgang kom Braaten på en overlapping på venstresida, slo en perfekt tunnel på Fredrik Strømstad og plasserte ballen på lissa til en umarkert Johnsen som hadde løpt inn til femmeteren fra sin indreløperposisjon.

Han trengte bare å sette fram støvelen for å gi RBK ledelsen.

I det 66. minuttet var det de samme to som imponerte på nytt - sammen med Steffen Iversen, som ikke fikk spille i serieåpningen. Braaten tok ned ballen i utkanten feltet, trikset seg unna et par Start-spillere, og leverte til Iversen ute ved cornerflagget.

Han traff perfekt på panna til Frode Johnsen, som igjen fikk stå mirakuløst ensom midt foran Start-målet og nikke enkelt inn 2-0.

– I andre omgang var vi helt overlegne, men det var ikke noe stort Start-lag vi møtte, sier Johnsen til ANB.

Enorm Braaten

DE VRAKEDES HEVN: Steffen Iversen (i midten) startet ikke i serieåpningen. Daniel Braaten (t.v.) og Frode Johnsen startet på benken i dag. Trioen senket Start så det sang i dag. Foto: Scanpix
DE VRAKEDES HEVN: Steffen Iversen (i midten) startet ikke i serieåpningen. Daniel Braaten (t.v.) og Frode Johnsen startet på benken i dag. Trioen senket Start så det sang i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Det gikk ikke engang to minutter før Braaten var på gang igjen. Steinar Pedersen headet løst hjem mot egen keeper, men Braaten løp opp ballen, og dyttet den forbi Nilsen, som i stedet reddet høyreskoen til Braaten.

Steffen Iversen viste at han kan løse et problem som plaget RBK i hele fjoråret: Han satte straffesparket sikkert i høyre hjørne.

Før pause hadde Rosenborg grepet om det meste den første halvtimen, mens Start overtok det siste kvarteret. Andre omgang handlet så å si utelukkende om Rosenborg.

Sørlandske skolegutter

Tom Nordlie var ikke spesielt imponert over det gutta hans presterte i dag.

– Vi spilte den første halvtimen som en gjeng skolegutter, akkurat som mot Rosenborg på Lerkendal i fjor. Samtidig følte jeg at vi kom inn i kampen mot slutten av første omgang. Da skapte vi sjanser og var med på notene. Men to personlige feil på målene i andre omgang ødelegga uansett alt. Etter 3-0 var kampen egentlig over,sier Start-treneren til ANB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media