Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniels dobbel

Før sesongen spådde alle gjennombrudd for Daniel Fredheim Holm. Mot Molde svarte han på tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde_VIF 0-3: Den talentfulle spissen tok Tippeligaen med storm for to år siden, men klarte ikke helt å leve opp til forventningene i fjorårssesongen. Årets sesong startet på samme vis.

Før Molde-kampen sto han med ett skarve seriemål, mot Sandefjord 2. juli. I de 18 øvrige kampene hadde han gått målløs av banen.

Men nå kan det være i ferd med å løsne for et av norsk fotballs største talenter.

I treningskampen mot Lillestrøm onsdag nettet han to ganger. Mot Molde scoret han ytterligere to mål.

- Fantastisk mål

Det første kom på overtid i 1. omgang.

Magne Hoseth slo bort ballen på gjestenes halvdel. Oslo-laget, som hadde manglet tempo i kontringene hele omgangen, satte full fart. Jan Derek Sørensen fant Christian Grindheim i midtsirkelen, fikk ballen tilbake, men istedenfor å skyte, spilte han på tvers til Fredheim Holm på bakre stolpe.

Med en lekker skuddfinte dro han av Toni Kallio, og bredsidet ballen til side for Jan Kjell Larsen.- Det var et fantastisk mål, skryter VIF-trener Petter Myhre til TV2 Zebra.

FEM PÅ RAD: Vålerenga har slått Molde i de fem siste seriekampene. Foto: SCANPIX
FEM PÅ RAD: Vålerenga har slått Molde i de fem siste seriekampene. Foto: SCANPIX Vis mer

Om det første målet var en oppvisning i teknikk, handlet det andre mest om rå skuddkraft.

Molde klarte ikke å klarere en corner. Ballen havnet hos Fredheim Holm som med venstrebeinet, på halv volley, dundret ballen langs bakken, og under en sjanseløs Larsen.

Sist han leverte en dobbel i Tippeligaen var så langt tilbake som mot Fredrikstad i september i fjor.

- Jeg tenker ikke så mye på at jeg har scoret lite. Vi som lag er et av de mestscorende i serien, og jeg har vært mye involvert. Jeg bryr meg ikke så mye om hvem som scorer, så lenge vi scorer og vinner. Det stemte godt foran mål i dag, ellers var det litt både og. Det første målet var nesten ferdigscora. Når man får ballen på den måten fra Jan Derek, og kun har en mann foran seg, skal man score. På den andre scoringa var det bare å klinke til og håpe den gikk inn, sa Fredheim Holm til vif.no etter kampen. 

- Royal League

Det er en av fotballens mest slitte klisjeer at mål preger kamper. Men sjelden har det passet bedre enn i kveld. Molde dominerte før pause, men etter den første scoringen snudde alt.

Fem minutter ut i 2. omgang sprakk Molde-forsvaret igjen. Morten Berre dro av Matej Mavric, slo inn i feltet, der Larsen ikke klarte å slå ballen lenger enn til Sørensen på bakre stolpe. VIF-spissens skudd var ikke hardt, men rullet over streken via hånda til Molde-keeperen.

- Vi er litt heldige som leder til pause, men i 2. omgang er det bare ett lag på banen, sier Myhre.Seieren sendte Oslo-laget opp på 4. plass i Tippeligaen. Dermed leder de an i kampen om en plass i Royal League.

- Klarer vi det har vi gjort en veldig god høstsesong, sier Vålerenga-treneren.

Molde under streken

Molde ramlet under nedrykksstreken etter tapet. Men med Hamkam, Stabæk og Sandefjord i de tre siste kampene kan de fortsatt sjøl berge plassen. Men da må de sette sjansene.

Mot VIF hadde de flere. Allerede etter 15 minutter burde tidligere VIF-spiller Magne Hoseth ha sagt takk for sist. Men istedenfor å gjøre som Sørensen ved å spille til en umarkert lagkamerat avsluttet han fra skrått hold.

Det førte til en real skyllebøtte fra Mavric.

- Det skjønner jeg i den situasjon vi er i, sier Hoseth til TV2.

Sjøl hadde han flere sjanser, men forsøkene stoppet som regel i tåa, låret eller hodet til Kjetil Wæhler. I tillegg slo han feilpasningen som fire trekk seinere resulterte i ledermålet.

- Vi er i ubalanse bakover. Det skal ikke skje at jeg slår en så dårlig pasning, sier Hoseth.

Molde ropte også på straffe da Daniel Berg Hestads heading traff skulderen til Jarl Andre Storbæk.

- Kun seier er godt nok mot HamKam, sier Molde-trener Arild Stavrum til ANB.

PS! VIF-kaptein Tom Henning Hovi tangerte Per Knudsens rekord med 175 toppseriekamper for klubben.

GOD: Magne Hoseth var god før pause, men må ta deler av skylda for Vålerengas ledermål.