Danilo døde i flyulykken i Colombia, i går ble han årets spiller i Brasil

Stemt fram av supporterne. 

MISTET LIVET: Chapecoense-keeper Danilo mistet livet i flyulykken 28. november. I går ble han årets spiller i Brasil. Foto: EPA/MARCIO CUNHA/NTBScanpix
MISTET LIVET: Chapecoense-keeper Danilo mistet livet i flyulykken 28. november. I går ble han årets spiller i Brasil. Foto: EPA/MARCIO CUNHA/NTBScanpixVis mer

Prisen til årets spiller i brasiliansk fotball går til Chapecoense-keeper Danilo, som var en av de 71 som omkom i flyulykken i Colombia den 28. november.

Det er supporterne som har stemt fram Danilo som vinner av prisen. Den ble tatt imot av den avdødes mor Ilaides Padilha under fotballgallaen i Rio de Janeiro.

– Jeg håper at fremtidens krigere i Chapecoense kommer til å bli som krigerne som har forlatt oss, sa hun da hun mottok prisen.

Chapecoense var på vei til Colombia for å spille finale i turneringen Copa Sudamericana da flyet styrtet noen få mil fra flyplassen i Medellin.

71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

(NTB)