TIL SOMMEREN: Brasilianske Danilo er klar for Real Madrid, men kan på grunn av overgangsvinduet først slutte seg til klubben til sommeren. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
TIL SOMMEREN: Brasilianske Danilo er klar for Real Madrid, men kan på grunn av overgangsvinduet først slutte seg til klubben til sommeren. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Danilo klar for Real Madrid

Slutter seg til klubben til sommeren.

Den spanske fotballstorheten Real Madrid er enig med Porto om en overgangssum for den brasilianske backen Danilo.

Det bekreftet klubben selv onsdag. I og med at overgangsvinduet i øyeblikket er stengt, vil brasilianeren slutte seg til Real Madrid-stallen først til sommeren.

23 år gamle Danilo, som i all hovedsak har vært brukt som høyreback, har signert en seksårskontrakt med spanjolene.

I en børsmelding bekreftet Porto at overgangssummen for forsvarsspilleren skal ligge på 31,5 millioner euro, tilsvarende i overkant av 280 millioner norske kroner.

Danilo startet karrieren i den brasilianske klubben America. Deretter gikk ferden til Santos, før han i 2012 ble hentet til Porto. Der har han vunnet to portugisiske ligatitler.

Etter at Dunga overtok som brasiliansk landslagssjef i kjølvannet av VM-sluttspillet på hjemmebane i fjor, har Porto-backen vært fast inventar på landslaget.

I Real Madrid får han konkurranse om en plass i startoppstillingen av Daniel Carvajal og tidligere Liverpool-forsvarer Alvaro Arbeloa.

(NTB)