Erling Braut Haaland

- Danker ut Ronaldo

Hevder Real Madrid prioriterer signeringen av enten Haaland eller Mbappé over en retur for Cristiano Ronaldo.

Erling Braut Haaland kan være på vei til Real Madrid, skal vi tro spanske aviser. Video: Ljosland Vis mer
Publisert

Det går nesten ikke en dag uten at Erling Braut Haaland er å finne på forsidene i én eller flere av de spanske avisene. Nordmannen kobles til stadighet med en overgang til enten Real Madrid eller Barcelona.

Denne uka ble innledet med at Marca har nordmannen på sin forside, men allerede på søndag «tjuvstartet» Mundo Deportivo, som valgte å bruke Haaland som sitt cover.

Det handler i stor grad om at det nå er kamp om nordmannens signatur, og ifølge Marca kan selv en av fotballens virkelige giganter måtte gi tapt for Madrids ønske om å hente Haaland.

Prioriterer Haaland

Spanske Marca har nemlig Haaland, så vel som Kylian Mbappé og Cristiano Ronaldo på sin forside mandag.

Det handler i stor grad om at superstjernen Ronaldo hevdes å være åpen for en overgang tilbake til Real Madrid. Overskriften «SIGUE EL PLAN» oversettes til «Følger planen», og fastslår at Real Madrid har gjort seg opp sine prioriteter for sommeren 2021.

Det understrekes uansett fra Marca at uansett hvor tilgjengelig Cristiano Ronaldo skulle være sommeren 2021, så kommer ikke klubben til å vike fra sin plan om å signere yngre stjerner.
Der nevnes Erling Braut Haaland og Kylian Mbappé som de to mest aktuelle navnene.

BRENNHEIT: Erling Braut Haaland scorer og scorer. Det har bragt den norske superspissen til topps på storklubbenes ønskelister. Foto: Reuters
BRENNHEIT: Erling Braut Haaland scorer og scorer. Det har bragt den norske superspissen til topps på storklubbenes ønskelister. Foto: Reuters Vis mer

De hevder nemlig at Ronaldo selv valgte en overgang til Juventus, men at han ikke har funnet det han var på jakt etter. Dermed skal han være mer åpen for en retur til den spanske hovedstaden nå.

I den spanske avisa AS blåser man også opp Ronaldo som en potensiell overgang til Madrid, og omtaler det som «Operación Retorno» (Operasjon Retur). Der skal man se på Ronaldo som en leder i et nytt Madrid.

Cristiano Ronaldo slo tilbake mot kritikken med hat trick mot Cagliari, og valgte å feire på denne måten. Video: Henrik Ljosland Vis mer

AS melder at det i så fall vil gi Real Madrid muligheten til å vente til 2022 før de går for enten Haaland eller Mbappé. Det understrekes at det vil bli en vrien overgang å gjennomføre grunnet Ronaldos enorme lønnskrav.

Real Madrid påbegynte nemlig et nytt prosjekt for en del år siden der de skal signere morgendagens store stjerner. Tidligere har Madrid hatt et ønske om å signere en superstjerne, også kjent som en «galáctico», hvert år.

En av spillerne som var del av det prosjektet var Martin Ødegaard, som ble hentet fra Strømsgodset som 16-åring. Marca skriver at Madrid vil fortsette med denne prosessen, og dermed gir et framstøt på 20-åringen Haaland mening, dersom en overgang skulle materialisere seg.

«Kampen om Haaland»

Det blir uansett ikke uten kamp, skal vi tro Mundo Deportivo. Avisa, som er basert i Barcelona, hevdet i slutten av forrige uke at Haaland er navnet som står øverst på ønskelista til den nye Barcelona-presidenten Joan Laporta.

I søndagens utgave var nemlig Haaland alene på forsiden med overskriften «BATALLA POR HAALAND» (Kampen om Haaland), der man nå har uthevet at nordmannen er klubbens absolutte førsteprioritet.

KAMPEN: Mundo Deportivo hadde forsiden på søndag der de hevdet at «Kampen om Haaland» var i gang for alvor. Foto: Faksimile av Mundo Deportivo.
KAMPEN: Mundo Deportivo hadde forsiden på søndag der de hevdet at «Kampen om Haaland» var i gang for alvor. Foto: Faksimile av Mundo Deportivo. Vis mer

Det hevdes at Barcelona ser en spiss av ypperste verdensklasse er sårt tiltrengt, og at det nå handler i stor grad om å overtale Haaland om at Camp Nou er det rette alternativet.

Videre hevdes at det at man anser Haaland som et spissalternativ for de neste ti åra i Catalonia. Også i Barcelona skal økonomien være en potensielt stort hinder for en overgang.

Flere klubber, deriblant Manchester United, Manchester City og Liverpool, utheves som potensielle alternativer for Haaland, og at man anser at det nå har påbegynt et slags race for Haalands signatur.

NEDPRIORITERES?: Cristiano Ronaldo kan se ut til å måtte vente i køen bak Erling Braut Haaland. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images
NEDPRIORITERES?: Cristiano Ronaldo kan se ut til å måtte vente i køen bak Erling Braut Haaland. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images Vis mer

Det er tidligere blitt hevdet at Haaland har en klausul i sin kontrakt som gjør at han kan forlate Borussia Dortmund for en pris pålydende 75 millioner euro enten førstkommende eller neste sommer.

Flere rapporter tilsier at denne klausulen først vil være aktuell sommeren 2022, mens det i Mundo Deportivo virker heller uklart om Haaland vil være aktuell for denne summen allerede sommeren 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer