Danmark - Norge også på betal-TV

Canal+ sikret seg skjebnekampen i Parken.

SKJEBNEKAMP PÅ BETAL-TV: Norges EM-skjebne blir trolig avgjort mot Danmark i Parken 6. september neste år. Det er en kamp som vil bli vist på betalkanalen Canal+.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SKJEBNEKAMP PÅ BETAL-TV: Norges EM-skjebne blir trolig avgjort mot Danmark i Parken 6. september neste år. Det er en kamp som vil bli vist på betalkanalen Canal+.Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

|||(Dagbladet): Norges møte med Island på Laugardalsvöllur i EM-kvaliken tidligere i høst, var første gang en avgjørende norsk landskamp ble vist på en betalkanal da Canal+ sikret seg TV-rettighetene av det islandske fotballforbundet.

Også fredagens kvalikkamp mot Kypros blir vist på Canal+-plattformen. Det samme blir tirsdagens treningskamp mot Kroatia i Zagreb.

Nå har Canal+ også sikret seg de attraktive rettighetene til oppgjøret der Norges EM-skjebne trolig blir avgjort; mot Danmark i Parken 6. september neste år. Det melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

- Kampen borte mot Danmark om et snaut år, kan bli en viktig og avgjørende kamp for det norske landslaget. Vi gjelder oss til å følge det norske landslaget på vei mot nye høyder, og er meget fornøyde med å kunne tilby denne fotballgodbiten til våre abonnenter, sier sportssjef Kenneth Fredheim i Canal+ Norge.

Norges hjemmekamper på veien mot EM i Polen og Ukraina vises på TV 2, mens Viasat har sikret seg rettighetene til bortekampen mot Portugal i juni neste år. Den er i utgangspunktet tenkt vist på Viasat 4, som medfølger i de fleste kanalpakkene fra de forskjellige distributørene.

Mens Norges Fotballforbund forvalter rettighetene til Norges hjemmekamper, selges rettighetene til bortekampene av det nasjonale fotballforbundet der kampene spilles.