Danmark - Sverige 0-3

Danskene anker ikke.

Sveriges «skrivebordsseier» på 3-0 over Danmark i juni er nå rettskraftig. Danskene har bestemt seg for ikke å anke.

Danmarks fotballforbund vurderte å anke avgjørelsen inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), men har etter å ha gjennomgått premissene i dommen fra UEFAs appellutvalg slått det fra seg.

- Vi vil imidlertid innlede en dialog med UEFA slik at fotballresultater i framtiden ikke blir påvirket av omstendigheter som ikke er relatert til det sportslige, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Kampen ble avbrutt rett før slutt da en tilskuer løp ut på banen og angrep dommeren. Det skjedde etter at Sverige var tildelt straffespark på stillingen 3-3.

Danmark ble i første omgang straffet med 0-3-tap, fire kampers forvisning fra Parken og en bot på om lag 500.000 kroner.

Appellutvalgte reduserte senere forvisningsstraffen til to kamper og halverte boten, men Sveriges 3-0-seier blir stående. Lørdag møtes lagene igjen i EM-kvalifiseringen, da på Råsunda.

(NTB)

BLÅGUL JUBEL: Sverige ble tildømt seieren mot Danmark i EM-kvaliken. Men først i dag ble det endelig klart at danskene ikke går rettens vei for å få resultatet endret. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
BLÅGUL JUBEL: Sverige ble tildømt seieren mot Danmark i EM-kvaliken. Men først i dag ble det endelig klart at danskene ikke går rettens vei for å få resultatet endret. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Vis mer
SLAGET I PARKEN: Her går det helt galt for Danmark. En supporter har stormet banen, før han angriper dommeren.