Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark banket Norge

Brann-målvakt Håkon Opdal gjorde en utilgivelig bommert. Danmark vant 2-0 dagen før dagen. Dagbladet.no fulgte kampen.

FARUM/OSLO (Dagbladet): Norges taktikk fungerte dårlig mot danskene. De klarte å stanse spillet til Norge og var gode defensivt.

Brann-keeper Håkon Opdal ble kveldens store taper. 2-0-målet må han ta det hele og fulle ansvaret for. Av en eller annen uforklarlig grunn fant Opdal det for godt å rykke ut, langt utenfor 16 meteren. Her skulle han stanse danskene som var på full fart mot Norges mål med ballen. Det endte med klabb og babb og Tommy Bechmann fikk fri passasje mot det norske målet. Dansken puffet ballen lett og den trillet mot det åpne buret.

Opdals prestasjon var flau og kvalifiserte egentlig til et bytte av målvakt resten av kampen.

-Når neste kamp kommer er dette glemt, sier Opdal selv til Dagbladet.no. - Jeg har ikke gjort så mange tabber. Sett i forhold til hvor viktig denne kampen var, så var dette den verste, sier han.

Han prøver å forklare at han ikke skulle dempe ballen, men at den bare spratt litt for kort.

Kommer du til å sove godt i natt?

- Kanskje jeg ikke sovner med en gang.

Han mener det var greit at det var 2-0 målet tabben kom på, når han først skulle gjøre en slik ting. - Men det er synd hvis en sånn feil skal ødelegge noe som helst. Alle gjør feil, sier Opdal.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sier at Opdal skulle tatt ballen på første touch.

Han er et kjempetalent som kommer til å riste dette av seg. Men jeg sa til han i garderoben at om han fortsetter med slike tabber så må han svømme hjem til Bergen.

Det norske laget besto av Thomas Holm, Lars Martin Engedal, André Muri, Erlend Hanstveit, Trond Fredrik Ludvigsen, Ardian Gashi, André Hanssen, Marius Johnsen, Kristian Ystaas, Azar Karadas.

Første omgang var jevn mellom de to lagene. Danmark hadde flest sjanser, men Norge hadde den største.

Etter 39 minutters spill nikket Azar Karadas mot danskenes mål. Men ballen ble reddet på streken.

Danskenes mål kom etter 56 minutters spill. Danmark hadde hjørnespark og ballen ble stusset innenfor 5-meterfeltet. Ballen ble skutt mot mål, men ble reddet. Beckmann var derimot på returen og satt den i mål.

Bare minuttet etter målet fikk Norge en stor sjanse. Ballen gikk også danskenes mål, men linjedommeren markerte for offside og målet ble annulert.

Danmarks andre mål kom etter supertabben fra Norges keeper Håkon Opdal. Da var det bare 10 minutter igjen av kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media