TRENGER OPPTUR: Danmarks Christian Poulsen hadde en veldig dårlig dag på jobben i går, som resten av Danmark. Nå trenger danskene et godt resultat mot Kypros på tirsdag.Foto: SCANPIX/AP/Armando Franca
TRENGER OPPTUR: Danmarks Christian Poulsen hadde en veldig dårlig dag på jobben i går, som resten av Danmark. Nå trenger danskene et godt resultat mot Kypros på tirsdag.Foto: SCANPIX/AP/Armando FrancaVis mer

- Danmark bør klare fire poeng mot Norge

Men danske BTs fotballredaktør mener likevel Morten Olsen kan lære av Drillo.

||| (Dagbladet): Norge har fått en drømmestart på EM-kvaliken, med ni poeng på de tre første kampene i høst.

Våre erkerivaler i Danmark har fått med seg tre poeng på to, ikke så ille med tanke på at en av de to kampene var mot gruppefavoritt Portugal borte. Danskenes prestasjoner har likevel fått varsellampene til å blinke i nabolandet.

I går ble de rødhvite overkjørt av Cristiano Ronaldo og co i en kamp preget av store personlige feil i det danske laget, og dansk presse var nådeløse etterpå. Ekstra Bladet ga blant annet kaptein Christian Poulsen karakteren 0 etter miseren.

Berlingske Tidende er ikke like krasse i karaktergivingen, men fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl legger ikke skjul på at han er bekymret over det han ser av Danmark om dagen.

- Det var helt utrolig dårlig i går. Resultatet var kanskje forventet, men spillet var verre enn fryktet, sier Sejersbøl til Dagbladet.

Han mener laget er svært svekket etter at Jon Dahl Tomasson, Jesper Grønkjær og Martin Jørgensen ga seg etter VM.

PESSIMIST: BTs fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl mener Danmark har et skrøpelig mannskap.Foto: Carl Redhead/redheadinc
PESSIMIST: BTs fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl mener Danmark har et skrøpelig mannskap.Foto: Carl Redhead/redheadinc Vis mer

- Det er tre store profiler som ble borte. I går var også Daniel Agger og Nicklas Bendtner skadet, og Thomas Sørensen måtte gi seg underveis. Da er Danmark plutselig et lag nesten uten profiler, sier Sejersbøl.

- De som gjenstår er kanskje Dennis Rommedahl og Christian Poulsen - og de to gjorde de største feilene i kampen, mener fotballredaktøren, og tenker på at de to hadde hver sin stygge feilpasning som førte til baklengs.

Kan lære av Drillo
Tabbene ble utslagsgivende i går, men Morten Crone Sejersbøl mener likevel Danmarks problemer strekker seg lengre enn som så.

- De personlige feilene er den direkte årsaken, men hele kampen gjennom spilte Danmark uten mål og mening, og uten å være i stand til å styre kampen slik Morten Olsen (landslagssjefen, journ.anm) ønsker, sier han til Dagbladet.

- Feil oppstår, det må man leve med. Men Danmark har ikke kvaliteten til å spille den ambisiøse fotballen som de gjør, og da oppstår det gjerne feil. Akkurat der kan nok Morten Olsen lære noe av Drillo, når det gjelder å innse begrensningene i spillermaterialet, mener Sejersbøl.

Landslagstrener Morten Olsen truet med å frata Christian Poulsen kapteinsbindet etter innsatsen i går. Det tror ikke Sejersbøl at kommer til å skje.

- Nei. Poulsen erkjente selv at han var dårlig, og han er en sympatisk og klok fyr som vet at han mislyktes. Han kan ikke spille like dårlig som han gjorde i går. I går ble han overskygget av William Kvist, og det skjer normalt ikke, mener han.

AMBISIØS: Danmarks trener Morten Olsen kan godt nedjustere forventningene til spillerne sine, mener Sejersbøl.Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCISCO LEONG
AMBISIØS: Danmarks trener Morten Olsen kan godt nedjustere forventningene til spillerne sine, mener Sejersbøl.Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCISCO LEONG Vis mer

- Hvor gode var Portugal i går?

- Portugal var mye bedre enn jeg hadde håpet, for å si det på den måten. Jeg så kampen de spilte mot Norge, og det var ikke imponerende. Jeg hadde håpet de hadde falt mer sammen mentalt, men de liknet på et gjenreist lag. Samtidig, de slapp Danmark inn i kampen i andre omgang, og det var det overhodet ingen grunn til, så det tyder på at de kanskje ikke er helt gjenreist ennå. Men Cristiano Ronaldo var god i går, og det var Nani også.

Norge favoritter
Egil Drillo Olsen var ikke overrasket over at Danmark var sjanseløse mot Portugal, men påpeker samtidig at danskene er preget av at de mangler flere spillere, blant annet Nicklas Bendtner og Daniel Agger.

- Det er riktig. Spesielt Bendtner er en ekstra dimensjon i angrep, han er en mann som kan avgjøre kamper på egen hånd, noe vi mangler fullstendig akkurat nå. Mot Portugal i fjor scoret han eksempelvis et drømmemål som ingen av de som spilte mot Portugal kan gjøre. Og Agger er så klart en styrmann i forsvaret, så det vil utgjøre en viktig forskjell, sier Morten Crone Sejersbøl.

- Hvordan ser du på situasjonen i gruppa akkurat nå?

- Norge er favoritter, og Portugal også. Danmark - troppen er så skrøpelig, det skal virkelig ikke mange skader til før det faller sammen. Jeg er ikke særlig optimistisk på våre vegne. Heldigvis har vi to kamper mot Norge, og de kan vi jo alltid slå, sier Sejersbøl og ler.

- Nei, men jeg har sett litt av Norge i alle tre kampene, og især mot Island var de dårlige. Det er sterkt at de får poeng mot Portugal hjemme og Kypros borte, og jeg tror Norge blir riktig vanskelige å møte, men de har imponert meg mer med resultatene enn med spillet. Jeg tror fortsatt Portugal er det beste laget i i gruppa.

REALIST: Lær gjerne av Drillo, mener fotballredaktøren.Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
REALIST: Lær gjerne av Drillo, mener fotballredaktøren.Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Hvor viktig blir kampen på Ullevaal i mars, må Danmark vinne den?

- Ikke nødvendigvis, jeg tror uavgjort skal være nok. Vi er gode i Parken, og jeg tror Norge vil få det tøft i Portugal. Vi bør ta fire poeng mot Norge, men det er ikke sikkert vi klarer det. Da må i hvert fall de beste spillerne være på plass, sier Sejersbøl.

En som viser takter til å kunne bli en av de beste, er Thomas Sørensen-erstatter Anders Lindegaard, mener BTs fotballredaktør.

- Lindegaard var veldig god, han har imponert mange, selv om han ikke er så kjent i Danmark. Han har en herlig innstilling, er åpen og en type vi trenger på landslaget. Det er ikke rart at flere klubber følger ham. Men Sørensen er nok fortsatt førstevalget når han er skadefri, sier Sejersbøl til Dagbladet.