Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Danmark er den største gullfavoritten i EM

Men Pytlick biter ikke på Thorirs påstand.

NORSK NEDTUR: Landslagstrener Thorir Hergeirsson trøstet Nora Mørk etter tremålstapet i Arena Larvik i går kveld. Hergeirsson mener danskene i øyeblikket framstår som den største gullfavoritten i EM neste måned. Foto: Bjørn Langsem
NORSK NEDTUR: Landslagstrener Thorir Hergeirsson trøstet Nora Mørk etter tremålstapet i Arena Larvik i går kveld. Hergeirsson mener danskene i øyeblikket framstår som den største gullfavoritten i EM neste måned. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LARVIK (Dagbladet): • Norge — Danmark 21-24.

Norge tapte med tre mål mot Danmark i Larvik seint i går kveld. Det er ille nok, langt verre er det at danskene nå har vunnet fem av de seks siste oppgjørene mot Danmark.

Da er det neppe snakk om tilfeldigheter lenger.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson mener at Danmark i øyeblikket ikke bare ser solide ut. Han gir dem like godt stempelet som den største gullfavoritten i EM, som starter neste helg.

- Høyt nivå - Danskene er det laget nå som er den klareste favoritten til å vinne EM. Det er et høyt nivå på det laget, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Har du så god oversikt over de andre lagene at du kan mene det?

- Ja, jeg har god oversikt.

- Bare en treningskamp Jan Pytlick var god fornøyd med å notere nok en norsk skalp, men den danske ringreven tar ikke av av den grunn.

- Dette var bare en treningskamp. Når vi møtes i EM, så er det fortsatt 50/50 mellom oss. Men det er klart at vi setter det på selvtillitskontoen å vinne mot Norge i Norge, sier Jan Pytlick til Dagbladet.

- Dere har vunnet fem av de seks siste kampene mot Norge?

- Ja, og det er vi tilfreds med. Det har fungert bra for oss. Men Norge er fortsatt blant dem som kan vinne medalje i EM.

- Føler du at du har et bedre lag enn Thorir Hergeirsson?

- Nei. Jeg synes fortsatt at Norge har et veldig bra lag. Det var lett å se hvor mye det betyr for laget at Heidi Løke er tilbake igjen, så Norge vil få et fantastisk lag i EM.

- Viste ikke fram alt Han mistenker også Thorir Hergeirsson for å holde tilbake noen norske hemmeligheter før de møtes igjen i Debrecen til et herlig EM-oppgjør.

- Norge viste ikke fram alt i dag, men det er vi fullstendig klar over. Men vi var uansett solide i dag. Vi spilte med stor tålmodighet, sier den danske treneren.

Norge lå under med seks mål etter en svak førsteomgang, men hevet seg flere hakk etter pause. Likevel kom de norske jentene ikke nærmere enn ett mål bak danskene.

- Brenner for mye Hergeirsson velger å fokusere på andreomgangen, og oppsummerer kampen som ok for Norges del. Ikke minst målt opp mot firemålstapet sist lagene møttes i Århus.

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, men vi brenner for mange sjanser. Jeg er fornøyd med at vi fikk rettet opp kontringskampen. Sist vi møttes slapp vi inn 13 kontringsmål. Det antallet halverte vi nå, sier islendingen.

Men tap klarte han og de norske jentene ikke å unngå.

I går var det dejligt å være dansk. I Norge.

SER BRA UT: Danmark og landslagstrener Jan Pytlick slo Norge i går kveld - for femte gang på de seks siste oppgjørene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
SER BRA UT: Danmark og landslagstrener Jan Pytlick slo Norge i går kveld - for femte gang på de seks siste oppgjørene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling