BALLSIKRE DANSKER: Alexander Tettey anerkjenner at danskene er gode med ballen i beina, men mener samtidig at det ikke akkurat er Barcelona landslaget står overfor i morgen.Foto: Erlend Aas / Scanpix
BALLSIKRE DANSKER: Alexander Tettey anerkjenner at danskene er gode med ballen i beina, men mener samtidig at det ikke akkurat er Barcelona landslaget står overfor i morgen.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Danmark er ikke akkurat Barcelona

Men Tettey tør ikke fortelle hva de sier om Norge i Frankrike.

KØBENHAVN (Dagbladet): Norges sentrale midtbane hadde en god kveld mot Island før helga, og spesielt Alexander Tettey var frisk i sin høyre indreløperrolle.

Fra å bli hentet inn i etterkant til troppen mot Tsjekkia, fikk Rennes-proffen tillit fra start i den viktige hjemmekampen på Ullevaal, og viste seg definitivt tilliten verdig.

Tettey gjorde en god jobb defensivt, gikk på flere truende løp langs høyresiden, og slo et par presise, og sjanseskapende, pasninger på siste tredel av banen.

- Han har stor arbeidskapasitet og er sterk defensivt. Han har også blitt flinkere til å ta stilen vår: Han har slitt litt med å omstille seg fra det han gjør på klubblaget i Frankrike, men nå har han tatt det steget. Han var bra, som mange, mot Island, roser landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Tettey selv er nøkternt fornøyd med innsatsen, men innrømmer at det har vært en utfordring å omtilpasse seg etter spill i Ligue 1.

- Landslaget er annerledes. Jeg er vant til å uansett være offensiv og stå høyt i Rennes, mens på landslaget er det trangere, og man må dekke mye rom. Forskjellen er der, og den ligger i at jeg er mer defensivt orientert for Norge. Men det handler om å tilpasse seg, sier han til Dagbladet.

- Merker du selv at du har tatt steg når det gjelder den biten?

- Det får bli opp til trenerne å svare på, jeg går ikke rundt og sier til meg selv at jeg har blitt bedre på det og det, sier Tettey.

- Men du blir voksen når du bor alene i utlandet, og selv om det kanskje ikke går direkte på fotballen, så har det betydning, sier 25-åringen.

Artig rolle Det tidligere Rosenborg-talentet har bare deltatt sporadisk for Norges a-lag, men etter innsatsen mot Tsjekkia og Island virker det mer og mer usannsynlig at han kommer til å bli vraket mot Danmark. Eller med det første, for den saks skyld.

- Jeg syns det er artig å få spille boks til boks som indreløper og få være med framover og hjelpe til bakover. Det er en rolle jeg syns er artig å spille, sier han.

- Men jeg har aldri tenkt på den plassen som min, jeg har aldri tenkt på at jeg er fast - for det har jeg aldri vært. Sist ble jeg etterinnkalt og fikk spille, det var kjempegøy. Nå fikk jeg starte, og gjorde det ok. Men jeg ser meg ikke som fast på landslaget, ikke fast i troppen engang. Det er bare opp til meg å gjøre det best mulig når jeg får sjansen, sier Tettey.

- Er det viktig for deg å spille for landslaget?

- Det er først og fremst artig å være på landslaget, men det er også viktig, for det er enda en arena der du kan utvikle deg videre, mot internasjonal matching, sier Rennes-proffen.

Ikke Barcelona Han satt på benken da Norge møtte Danmark hjemme, og ble ikke skremt, til tross for at hjemmelaget gjorde en middels kamp på Ullevaal.

- Danmark er et bra lag. De flytter seg bra, og har gode individualister. Det blir en helt annen kamp enn mot Island, der vi styrte. Her nede kommer de til å gjøre det, så får vi ta de sjansene som byr seg på kontringer eller hva det måtte bli. Men vi er ikke redde for Danmark. Vi spiller for å vinne, for å gå for uavgjort eller noe sånt er ikke godt nok, mener Tettey.

- Mange dansker har en klar oppfatning av hva norsk fotball står for, og er ikke redde for å si det, hva tenker du om det?

- Det er interesse rundt kampen, og det kommer til å komme verbale angrep. Det er bare for å få mer PR rundt kampen. De vet hvordan Norge spiller, og vi vet hvordan de spiller. De er gode med ball, men de er ikke Barcelona.

- Hva sier de i Frankrike, da?

- Så klart - vi har en viss spillestil, det er sånn vi har fått resultater. Hele verden har et inntrykk av Norge før og Norge nå, men hva de sier i Frankrike, det vil jeg ikke gå inn på, sier Tettey med et glis.