Danmark fikk revansj

Håndballgutta tapte i Moss.

De norske håndballherrene landet pladask etter gårsdagens sterke håndballseier mot Danmark, da gjestene fikk revansj og vant 33-29 i Moss i dag.

Sterkt forsvarsspill og en glitrende oppvisning av keeper Lars Olav Olaussen bidro til en noe overraskende 26-23-seier mot Danmark i Oslo i går. Norge stilte uten flere av sine beste spillere, mens Danmark var nær sagt skadefritt.

I returoppgjøret i Moss i dag var det et skjerpet Danmark som viste at de fortsatt er storebror. Olaussen måtte vike for Steinar Ege og Sindre Walstad, som ikke klarte å følge opp Drammen-keeperens gode spill.

Akkurat som i Oslo Spektrum fulgte lagene hverandre tett helt til halvspilt annen omgang. Men i motsetning til i går var det Danmark som viste seg som det sterkeste laget da det dro seg til i annen omgang.

I tillegg poengterer assistenttrener Erik Andersen at noen spillere måtte ta på seg for mye ansvar.
Het Jørgensen
André Jørgensen banket inn hele elleve mål. Sammen med Børge Lund og Johnny Jensen var han toneangivende på det norske laget.

- Gøy å spille så bra mot et så bra lag. Men vi sliter litt med uttellingen generelt og blir straffet av et godt kontringslag, sa Jørgensen til NTB.

- Elleve mål er helt rått, men det ble for mye ansvar på Lund, Jørgensen og Johnny. Keeperne reddet ikke så mye som lørdag heller. Og vi blir straffet fordi Danmark er utrolig gode på kontringer og i ankomst, sa Andersen til NTB.

Han og resten av det norske laget henger likevel ikke med hodet etter tapet.

Over nyttår er spillere som Kristian Kjelling, Frank Løke, Preben Vildalen, Bjarte Myrhol og Håvard Tvedten tilbake.

SKUDDSTERK: André Jørgensen banket inn 11 mål, men det holdt ikke til norsk seier mot Danmark. Foto: Scanpix
SKUDDSTERK: André Jørgensen banket inn 11 mål, men det holdt ikke til norsk seier mot Danmark. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er gledelig at vi presterer så bra uten disse spillerne, legger Andersen til.


Tett program
5.-7. januar skal et forhåpentlig skadefritt og enda sterkere Norge måle krefter med Polen, Island og Danmark i Danmark. Portugal og Sverige venter i Stavanger og Bergen 13. og 14. januar.

Generalprøven før VM som starter 20. januar er kampen mot Frankrike i Paris 17. januar.(NTB)