PLANKEKJØRING: Lars Jacobsen feirer Danmarks første scoring, som var av det særdeles heldige slaget, etter seks minutter. Men det var bare en forsmak på hva som skulle komme. Et drøyt kvarter seinere ledet Danmark 4-0. Foto:   EPA/STRINGER
PLANKEKJØRING: Lars Jacobsen feirer Danmarks første scoring, som var av det særdeles heldige slaget, etter seks minutter. Men det var bare en forsmak på hva som skulle komme. Et drøyt kvarter seinere ledet Danmark 4-0. Foto: EPA/STRINGERVis mer

Danmark ga Drillo en fæl TV-opplevelse

Knuste Kypros og det norske EM-håpet.

Kypros - Danmark 1-4

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen og de norske landslagsgutta klamret seg til håpet om at Kypros skulle holde liv i det norske EM-håpet.

Men slik landslagssjefen fryktet og forventet på forhånd var det ingen hjelp å få.

Kypros virket paralyserte fra avspark, og ble fullstendig overkjørt av et dansk lag som nesten ville fått like god motstand om man hadde skrapet sammen et publag fra Ayia Napa. I hvert fall de første 22 minuttene.

I løpet av den korte perioden scoret Danmark fire ganger. Selv ikke San Marino og Færøyene har for vane å oppleve slik overkjørsel, uansett motstand.

Danmarks 4-0-ledelse etter bare 22 minutter er faktisk  den raskeste i EM-kvalik-sammenheng siden Johan Cruyff scoret 4-0-målet mot Luxemburg etter bare 14 minutter i 1971, opplyser Infostrada.

Kampen var ikke bare punktert, den var steindød, og de av de norske landslagsspillerne som hadde rigget seg til i TV-rommet på Hotel Bristol for å følge oppgjøret fant seg forhåpentligvis noe annet å se på.

Det danske scoringsballet begynte etter sju minutter. De sto høyt i banen og vant ballen 30 meter fra mål. Høyreback Lars Jacobsen spilte vegg med en lagkompis, men fikk ballen for langt foran seg. Det gjorde uansett ingenting, ettersom klareringen fra midtstopper Georgios Pelagia traff dansken i leggen og gikk i en perfekt bue over keeper.

Griseflaks av en annen verden, men det var ikke mye heldig over Danmarks 2-0-scoring fire minutter senere. Christian Eriksen fikk ballen ute på venstresida, og slo flatt tilbake inn i feltet, der Dennis Rommedahl sto mutters alene. Lynvingen brukte bredsida, og styrte ballen inn i lengste hjørne.

Det kypriotiske forsvaret var i total oppløsning, og kunne nesten mistenkes for å spille med grønne Heia Tufte-drakter under de blå trøyene, og etter 20 minutter sto det 0-3.

En Kypros-forsvarer headet ballen ut på 16-meterstreken, der Michael Krohn-Dehli fikk tid til å dempe ballen på brystet, før han smekket den inn på volley.

De tilreisende danske supporterne - det var faktisk bare dansker på tribunene - fikk enda mer å juble for to minutter senere. Denne gangen gikk Nicklas Bendtner på løp i det enorme bakrommet. Han trakk på seg to motspillere, løftet blikket og trillet ut til høyrekant Rommedahl, som hadde hele høyresida for seg selv. Alene med Antonis Giorgallides chippet han ballen vakkert i mål.

Danskene tillot seg naturlig nok å slakke litt av på gasspedalen etter hvert, de har tross alt en gruppefinale mot Portugal kommende tirsdag, men konsentrasjonen glapp i overkant mye for målscorer Lars Jacobsen på overtid i 1. omgang.

Inne i egen boks forsøkte han å spille opp på en feilvendt lagkamerat som sto på 16-meteren, men Andreas Avraam snappet ballen og utnyttet den grove danske forsvarsfeilen.

Landslagssjef Morten Olsen var garantert ikke fornøyd med den i pausen, men Jacobsen kan uansett sove godt i natt.

For selv om Kypros faktisk skapte en del gode sjanser i 2. omgang var den danske seieren aldri truet. Nå er de oppe i 16 poeng, det samme som Norge maksimalt kan oppnå, og de er foran oss på innbyrdes oppgjør.

Så lenge ikke Portugal skulle snuble både mot Island i kveld, og mot Danmark til tirsdag, er det norske EM-håpet dermed borte.