Skrekktall: Pila peker rett ned for kunstgressnasjonene Norge og Sverige.

Danmark håner kunstgress midt i den norsk-svenske krisa: - Hater det og skyr det som pesten

Dansk fotballs dårligste lag i Europa gjorde det like bra som det beste laget i både Norge og Sverige i år. Viborg-speider Stig Torbjørnsen tror kunstgress er et nøkkelord i så måte.

IMOT KUNSTGRESS: De fleste dansker er imot kunstgress. Det samme er Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide. Foto: NTB Scanpix
IMOT KUNSTGRESS: De fleste dansker er imot kunstgress. Det samme er Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du hørt historien om dansken, svensken og nordmannen som skulle velge mellom å dyrke naturgress eller kunstgress som underlag på toppnivå?

Foreløpig er det bare danskene som kan le av vitsen. Klubbfotballen i Danmark, hvor bare ett av 14 lag i Superligaen har kunstgress, har denne sesongen vært uvanlig mange hakk bedre enn Norge og Sverige, som begge har flere lag med kunstgress enn naturgress på øverste nivå - nærmere bestemt ni av 16.

Tendensen er klar i Europa:

Norsk krise: Stabæk røk ut i 1. kvalifiseringsrunde i Europa Leauge, mens Odd og Strømsgodset beseglet samme skjebne i runden etter. Rosenborg ble utslått i 3. kvalifiseringsrunde i Champions League og dernest i Europa League-playoffen.

Svensk krise: Häcken røk i 2. kvalifiseringsrunde i Europa, mens AIK beseglet samme skjebne i runden etter. IFK Göteborg kom lengst av de svenske lagene, men ble knust i Europa League-playoffen av Qarabag. IFK Norrköping ble utslått av Rosenborg i 2. kvalifiseringsrunde i Champions League.

Dansk suksess: FC København er klar for gruppespillet i Champions League, mens både Midtjylland, Brøndby og bunnlaget Sønderjyske tok seg helt til playoffen i Europa League. Med andre ord var det dårligste danske laget like bra som det beste norske og svenske laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer