- Danmark har det beste laget

Men Ståle mener Norge spiller best.

SJEFEN, DEN NESTE SJEFEN OG TOPPSJEFEN: Egil Drillo Olsen, Ståle Solbakken og Nils Johan Semb, fra pressekonferansen da de to førstnevnte ble presentert. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SJEFEN, DEN NESTE SJEFEN OG TOPPSJEFEN: Egil Drillo Olsen, Ståle Solbakken og Nils Johan Semb, fra pressekonferansen da de to førstnevnte ble presentert. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Da det for ti måneder siden ble klart at Ståle Solbakken overtar det norske landslaget etter EM i 2012, ga han klar beskjed om at han ville holde seg unna våre beste menn fram til det.

Han vil ikke blande seg inn i Drillos arbeid og FCK-treneren har vært svært lite lysten på å snakke om landslaget siden.

Nå - i det unisone gledesrusen Norge er i for tida - gjør han et unntak.

Gir Drillo æren Som de fleste andre gir han Egil Olsen en stor del av æren for at Norge nå har seks poeng etter to kamper og topper H-gruppa. Med en seier mot Kypros om en snau måned vil de norske gutta ta et stort steg mot EM.

- Drillo kan tilskrives en stor del av æren. Jeg har hatt ham som trener på landslaget og han er fantastisk pedagogisk sett og har fortsatt en egenskap til å skape utrolige resultater, sier Solbakken ifølge danske B.T.

København-treneren tror fortsatt det blir et tett kappløp mellom Portugal, Norge og Danmark - selv om Drillos har fått et forsprang. Danskene har jo tross alt bare spilt én kamp - og står også med full pott.

Og selv om danskene måtte inn i tilleggstida mot Island hjemme i Parken før de klarte å score, mener Solbakken Morten Olsens menn på papiret er bedre enn Egil Olsens utvalgte.

Klatrer åtte plasser - Danmark har et bedre lag på banen, men basert på tidligere prestasjoner spiller Norge best. Det er helt åpent og mye kan skje i løpet av et halvt år, sier han.

Og slik sikrer Ståle seg fortsatt venner i begge land ...

Til våren blir det derimot neppe en vennskapelig dyst på Solbakkens hjemmebane i København. Da skal det utkjempes nok et fotballklassisk slag om Norden.

Før den tid skal derimot Norge spille borte mot Kypros og portugiserne - som virkelig er på hæla - skal møte danskene på hjemmebane.

PS! Ifølge Football-Rankings.info kommer Norge til å klatre kraftig på Fifa-rankingen som blir offentliggjort seinere denne måneden. De siste ukers triumfer sender Drillos menn opp åtte plasser til 14. Verdens- og europamester Spania topper fortsatt klart.